Gelatina se lasa la umflat in 2 linguri de cola, apoi se pune la baie de aburi pentru a se dizolva . Gelatina fiind dizolvata in cola, se va vedea doar o spuma.. asa cum se observa si in poze.
In tot acest timp am lasat cola in pahar sa iasa acidul si a mai si amestecat putin in ea cu o lingurita sa ajut acidul sa iasa mai repede.
Pentru mai mult spatiu am transferat intr-un castron si a pus galatina dizolvata in cola, amestecand cu lingurita.
Nu a crezut ca va iesi ceva deoarece ramasese spuma la suprafata si ma gandeam ca toata gelatina e in spuma. A pus totusi in forme de silicon si am asteptat sa vad ce iese.
Se da 3-4 ore la frigider. Si totusi a iesit. Nu as putea zice ca imi place. Mie nu imi place nici cremsnitul cand vad acea multa crema "tremuranda" deci la jeleu nu a nici o sansa dar fiecare cu gusturile lui.
E pot zice ca a incercat cu aceleasi cantitati si cu santal de Piersici. E ceva mai bun la gust dar tot o chestie "tremuranda" este pentru mine.
Comentarii:
Super receta