Decongelati fructele. Puneti la scurs intr-o sita. Sucul ce se se scurge de pe ele nu-l aruncati! Inmuiati praful de gelatina in doua-trei linguri cu apa rece.
Puneti la foc mic sucul de portocale si zeama de la fructe. Cand vedeti ca da sa fiarba luati deoparte. Incorporati incet gelatina si amestecati. Ah, era sa uit! Gustati putin compozitia, daca nu vi se pare destul de dulce, adaugati o lingura-doua de zahar.
Lasati sa se ingroasa compozitia putin, dar nu atat de mult incat sa se intareasca!Puneti pe fundul fiecarei forme cca 1 cm de compozitie. Acoperiti cu un strat de fructe, apoi iar un strat de compozitie, iar unul de fructe, ultimul trebuie sa fie de compozitie.
Lasati formele la intarit in frigider cca 5 ore. Rasturnati jeleul pe farfurioarele in care serviti si decorati cu frunze de menta, zmeura, frisca etc. si serviti.
Pentru a scoate jeleul usor din forme, incalziti putin formele in apa fierbinte.