In vasul de la blender pus cimbru,patrunjel,sare,piper,praz,ulei si cu ajutorul blenderului facut o pasta verde: taiat legumele felii: uns tava cu ulei si am asezat pastravii condimentati cu sare,piper si boia dulce.In fiecare peste am pus cate un fir de tarhon.
Asezat feliile de cartofi,gutui si lamaie: Deasupra pensulat sosul verde, adaugat o ceasca cu apa si bagat in cuptorul preincalzit, copt pana s-au inmuiat cartofii(30 min).
Intre timp pregatit o salata de sfecla rosie : fiert sfecla(in coaja) in apa cu sare pana s-a inmuiat.Curatat-o de coaja.Taiat jumatati de rondele pe care pus intr-un castron.
Facut un sos din otet balsamic,ulei de masline,putin piper,maghiran uscat (as fi preferat proaspat-dar nu am)si sare .Pus dressingul peste sfecla si am servit salata cu peste.(Sfecla a fost de un rosu inchis si se vede cam neagra in poze arata mai bine in realitate!!!)