mal
Tare ma mai bucuram ,copil fiind, cand mama ne facea supa din buretii pe care noi ii culegeam din padurile satului copilariei mele :).
Era buna supa mamei, mai ales ca avea grija sa faca si taitei de casa ca sa-i imbogateasca gustul .
Saptamana trecuta, in timp ce faceam o mancarica din acesti minunati bureti-pastravi de fag, mi-am amintit de mama ...si de supa ei cu gust atat de minunat.
Repejor, am trecut la actiune si am facut-o si eu...din bureti de cumparat (de ciupercarie), cu taschite de la vecinii unguri...dar am fost satisfacuta.
Haideti sa va arat cum:
curatati un morcov maricel (sau doi mai mici) si-l taiati dupa pofta inimii , la fel faceti si cu o radacina de patrunjel.
O ceapa potrivita o curatati si o lasati intreaga ...iar buretii spalati (cca 200g ) ii taiati cum doriti voi (eu ii las cam intregi pentruca imi place textura lor )
Intr-o oala (1-2 litri ) puneti apa la fiert ...cand clocoteste introduceti legumele si buretii , adaugati o lingura de delikat de legume si o lasati sa fiarba pana se patrud toate cele (15-20 min )
Gustati sa vedeti daca mai trebuie sare...puneti piper negru proaspat macinat (dupa gust) si adaugati taschitele (sau ce alte paste aveti voi ) , mai lasati sa fiarba 2-3 minute si gata .Daca nu va place ceapa fiarta, acum e momentul sa o scoateti din supa.
Se serveste cu patrunjel proaspat tocat.
Incercati ! :)