oxigenate. Se gaseste in raurile de munte dar se adapteaza in cele mai
bune conditii si in crescatorii si lacuri de munte. In ciuda faptului ca are foarte multe oase, exista multe modalitati de a gati pastravul in bucatarie. Prajit, umplut, la cuptor sau pe gratar sau pane, pastravul
poate constitui un preparat gustos si special. Carnea sa frageda merge
foarte bine cu soteurile de legume. Multi dintre dvs. l-ati gustat in forma
sa traditionala romaneasca, prajit cu mamaliguta si mujdei, dar este
gustos facut si la cuptor, pe gratar sau la abur. Saramura de pastrav
este usor de pregatit mai ales ca aveti nevoie de pastrav, apa, legume,
verdeata si condimente dupa gustul fiecaruia. Puteti sa-l mai pregatiti si
cu smantana, in bacon, in stil mediteran, cu portocale si sos picant...mai mai ca va lasa gura apa!
Ingrediente: 2 pastravi (eviscerati si curatati de solzi) 2 linguri de cimbru 10 linguri de ulei de masline 3 felii de lamaie cateva frunze de dafin sare piper
Ingrediente: 2 pastravi; 2 morcovi mititei; 1 ceapa mica; 2 linguri de otet; apa cat sa acopere pestele din gratar; sare; sos maitre d'hotel. Sos: 100 g unt;...
Ingrediente: 4 pastravi 1 gutuie 6 cartofi 1 fir de praz 2 catei de usturoi 4 fire cimbru verde 4 fire tarhon 1 lamaie 1 legatura patrunjel sare de mare piper...
Peștele este un aliment complex care conține proteine de calitate, omega-3, fosfor, calciu, iod și vitaminele B6,B12 și vitamina D. Se recomandă consumarea cu regularitate a acestui aliment sănătos și bogat în elemente esențiale organismului uman.
Ingrediente: 4 păstrăvi - aprox. 300 g bucata 100 g roșii uscate la soare în ulei 100 g măsline fără sâmburi de preferat negre 8 căței de usturoi o mână frunze...
Ingrediente: 1 pastrav 1 cana de vin alb (250 ml) 1 legatura de rozmarin, cimbru si salvie cateva rosii mici (mi se par mult mai gustoase) sare, piper, ulei de...
Ingrediente: Avem nevoie de 2 pastravi o lamaie o sosie unt ,rozmarin ( de preferabil verde) hartie de copt 400gr cartofi( din aceia mici ca de samanta) 1/2...
Ingrediente: 3 pastravi 300 g bacon 1/2 capatana usturoi 2 linguri ulei de masline zeama de la 1/2 lamaie 1 lingurita boia de ardei ghimbir rozmarin sare si...
Ingrediente: 2 pastravi medii aproximativ 30 boabe de struguri de masa mari o jumatate de lamaie faina pentru prajit pestele si 2 linguri pentru sos o lingura...
Ingrediente: 6 pastravi proaspeti ulei masline pentru uns pestii deasupra 1 ardei iute murat si tocat, un praf de piper Sos 2 cepe + hasme, usturoi (...
Ingrediente: 2 fileuri de pastrav faina, malai sare piper Mamaliga: 1 cana malai 1 litru de apa sare Sos de marar si usturoi: 50 g unt 2 linguri faina 200 ml...