Pestele se spala se curata, *eventual i-se indeparteaza capul si coada.Se freaca deasupra cu sare si piper, inauntru se unge prima data cu ulei de masline, iar verdeturile se toaca marunt, usturoul se preseaza sau toaca marunt si se amesteca cu 1-2 ls ulei, sare si piper.
Acest amestes se introduce in interiorul pestelui.Cartofii fierti se curata de coaja si inca fierbinti se amesteca intr-un recipient cu ceva ulei de masline si sare.Pestele pregatit si cartofii se pun intr-un vas termorizant uns cu ceva unt.
Deasupra pestelui se pun citeva felioare subtiri de unt si se introduce in cuptorul preincins la 200°C pentru ca 25-30 min.Se poate servii cu salata verde sau cu un sos la dorinta.
Comentarii (12):
Super gustoasa! Bravo Laura!
E pastrav, e somon sau e... ? Uleiul este 1 litru sau o lingura ?
Pastrav somonat se numeste!
O sa fac azi .cred ca e bun
Bun
Jlnic
Buna
Imi place mult aceasta reteta, si este usoara..ramine sa gustam...bravo...:)
Super bun!!!
Excelent!!!