Spalam rapid fileurile sub jet de apa rece dupa care le tamponam cu servetele absorbante pentru a indeparta excesul de apa.
Le taiem in bucati portivite, saram piperam si le ungem foarte foarte bine cu ulei de masline.Incinem bine tigaia grill si incepem sa sa prajim fileurile 2-3 minute pe o parte si alte 2-3 minute pe cealalta parte.
Dupa ce am terminat de prajit punem fileurile intr-un vas cu capac si le lasam sa se odihneasca 5 minute pentru a-si lasa sucurile.
Punem fileurile pe platoul de servire, iar in sosul ramas adaugam putina zeama de lamaie, amestecam bine si turnam sosul peste peste.
Servim cu lamie, iar garnitura in functie de preferintele fiecaruia.
Hotaraste-te, ori il faci la gratar ori il prajesti, si orice peste trebuie sa stea cu sarea pe el macar o ora inainte de a-l prepara caci altfel nu are niciun gust.
O reteta banala care incepea bine: "Pastrav.... la gratar". Dar de fapt e un peste pregatit intr-o amarata de tigaie. Bai fratilor, diferenta este mare intre gratar si grill.Apoi niciun preparat pe gratar nu se acopera inainte de servire fiindca devine inabusit. Savoarea oricarui preparat pe gratar sta tocmai in acea minicrusta formata din loc in loc. Desteptilor!
Astazi am cumparat si eu pastrav somonat ... reteta este simpla, potrivita pt. persoanele care vor sa gateasca rapid si gustos... eu sarez fileurile le las 30 min, apoi presar piper, ung cu ulei si le mai las 10 min la frigider.
Comentarii:
Gustoasa si rapida !
Hotaraste-te, ori il faci la gratar ori il prajesti, si orice peste trebuie sa stea cu sarea pe el macar o ora inainte de a-l prepara caci altfel nu are niciun gust.
O reteta banala care incepea bine: "Pastrav.... la gratar". Dar de fapt e un peste pregatit intr-o amarata de tigaie. Bai fratilor, diferenta este mare intre gratar si grill.Apoi niciun preparat pe gratar nu se acopera inainte de servire fiindca devine inabusit. Savoarea oricarui preparat pe gratar sta tocmai in acea minicrusta formata din loc in loc. Desteptilor!
Prefer somon pastravat...
EXCELENT.CORNELIU P.ONESTI-BC.
CRED CA E F.BUN.ARATA F.BINE.
O reteta clasica dar foarte gustoasa. deja imi ploua in gura.arata excelent!
Astazi am cumparat si eu pastrav somonat ...
reteta este simpla, potrivita pt. persoanele care vor sa gateasca rapid si gustos...
eu sarez fileurile le las 30 min, apoi presar piper, ung cu ulei si le mai las 10 min la frigider.