Pestii eviscerati, inclusiv de branhii, au fost lasati in saramura peste noapte (12 ore), timp in care s-au patruns cu sare exact cat trebuie pentru un gust echilibrat si rafinat. Dupa saramurare am sters pestii cu o carpa curata si pus la zvantat la loc racoros timp de o zi.
5 zile au fost suficiente pentru afumare, intre 3-4 ore dimineata si seara folosind rumegus de fag. fost incantat de felul cum au iesit. Gustul, aromele si aspectul, totul a fost perfect. Nu sa mai ratez nici o ocazie, de fiecare data cand sa pun ceva la afumat cu siguranta voi pune si peste.
Pentru a simti din plin aromele si eleganta acestui preparat va recomand sa-I degustati pe paine proaspata de casa, unsa cu unt.Fir intins, spor la afumat si pofta buna!
Comentarii:
Atita fum nu este prea mult?opt ore pe zi ,5 zile?
Super reteta
Bun!
Fff buuunnnnnnnnnnnnnn
Cum se pastreaza pastravul afumat....cine stie'
Delicios