Păstrăv cu fenicul

Felul principal
2 porții
Foarte ușor
40 min

Se recomanda ca macar de 2 ori pe saptamana sa consumam peste ;)

Ingrediente

2

Preparare

Preparare10 min
Gătire30 min
  • Încălzim cuptorul la 190 grade C.
    Curățăm, spălăm și feliem cât mai subțiri cartofii.
    Tăiem partea verde de la fenicul și o păstrăm pentru a orna.
    Partea albă se taie rondele subțiri.
    Ungem un vas termorezistent cu 2 linguri ulei de măsline sau unt.
    Aranjăm feliile de cartofi și cele de fenicul.
    Condimentăm cu sare și piper și adăugăm în tavă frunza de dafin.
  • Turnăm vinul sec, acoperim cu folie de aluminiu sau capac și dăm la cuptor pentru 30 minute.
    Scoatem vasul din cuptor și îndepărtăm folia de aluminiu.
    Așezăm păstrăvul în tavă peste legume și îl stropim cu ulei de măsline sau îl ungem cu unt.
    Se dă la cuptor pentru 30 minute.
    Ornăm farfuria cu partea verde a feniculului.
    Se servește imediat cu felii de lămâie.
  • Poftă bună!
RReteteBauturi

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: