Pastravul la gratar gatit pe foc iute ,este absolut extraordinar.Ca sa nu mai spun de garnitura de champignon facute dupa reteta mea, dupa care umplem ciupercile cu rosiile taiate cubulete,2 fire de ceapa verde si 2 catei de usturoi,o legatura de marar maruntita,sare piper din belsug, si parmezan ras deasupra.
punem ciupercile astfel preparate ,cu umplutura,2 minute la cuptorul cu microunde,inaintea servirii la masa.Daca nu aveti cuptor cu microunde,le puneti in cuptorul aragazului vreo 5 minute,cat sa se moaie putin rosiile.
curatam pastravii,ii stropim, cu sare,piper si zeama de lamaie,ii umplem cu 2-3 felii de lamaie,marar din belsug,felii de usturoi. apoi ii ungem cu ulei de masline extravergine si ii dam la frigider,acoperiti cu folie ,timp de o ora.
dupa marinarea la rece, ii punem pe gratar,sau pe gratar in folie,sau in vas zepter umectat cu un strop de ulei si zeama de lamaie,3-4 minute pe o parte si 3 minute pe cealalta parte. In vasul zepter il punem dupa 2 minute de incalzire a vasului,avand grija ca zeama de lamaie sa fie prezenta.Altfel pielea ramane lipita de fundul vasului.daca nu avem un gratar zepter,ci o cratita si vrem ca pielea pestelui sa ramana intacta fara probleme,invelim pestele pregatit ca mai sus si uns cu grasimea care o dorim,in folie de aluminiu.il punem in vasul zepter la momentul incalzirii optime,il tinem 2 minute,dupa care il intoarcem,il mai tinem 3 minute si gata.
Comentarii:
Super am facut_o
Yam, yam f. bun.