Curatam si spalam pastravul cu apa cat mai rece, apoi il lasam la scurs in sita.Imediat dupa ce s-au scurs de apa, ungem cu ulei de masline si punem putin la fript.( nu prea mult, ca sunt destul de fragili si se rup, doar cat sa-si schimbe culoarea).
Pregatim o tava in care asezam pestii. Adaugam un praf de piper si ardeiul iute tocat feliute subtiri. E mai bine ca ardeiul sa fie murat deoarece nu ustura atat de tare.
Ne apucam de sos in timp ce pestii asteapta sa fie acoperiti cu acesta, pentru a merge la cuptor. Luam un wok(il prefer in locul tigaii) aruncam ceapa taiata solzi, o ceasca mica de apa, caperele si sosul de soia.
Deci nu mai adaugam nici un praf de sare, sosul de soia are destula! Amestecam. Cand ceapa se inmoaie adaugam vinul, apoi PISCATURA. Stoarcem o lamaie si lasam sa dea in clocot. Acum este tocmai bun de aruncat peste peste.
Dupa ce turnam sosul peste pastravi, mai aranjam feliute subtiri de lamaie deasupra si cateva crengute de rozmarin. Introducem tava in cuptorul preincalzit si lasam sa scada usor sosul, iar pestii sa se rumeneasca, nu prea tare!
Comentarii:
Cei ala 250 ml pischatura
Extra
Ok