Petitchef

Friptura de purcel cu cartofi la cuptor si sos de ciuperci

Felul principal
4 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Pt friptura:

Pt cartofi la cuptor:

Pt sosul de ciuperci:

Preparare

  • Friptura din cotlet de purcel Cotletul se spala bine si apoi se sterge de apa cu un servet de bucatarie,
    apoi incepem sa condimentam carnea cu sare si piper, apoi punem uleiul de masline jumate din cantitatea data mai sus, apoi cateii de usturoi ii taiem felii mai subtiri si asa intregi ii asezam pe carne .
  • Dupa care luam crengutele de rozmarin si le asezam peste carne respectiv prin tava langa carne, apoi asezam crengutele de cimbru si tarhon, apoi frunzele de dafin si la sfarsit adaugam uleiul ramas si vinul .
  • Se ia o folie de aluminiu si se acopera tava bine ... se incinge cuptorul dupa care se pune tava la cuptor in jur de 40 minute, dupa care scoatem tava indepartam folia de aluminiu si cu o lingura din sosul obtinut in tava stropim carnea fara sa punem folia inapoi il punem la cuptor inca 30 minute .
  • Cartofi aromati cu rozmarin la cuptor Cartofii se curata se spala se pregateste tava in care vom face cartofii, il tapetam cu hartie de copt, stropim tava cu ulei de masline si asezam 3 crengute de rozmarin pe fundul tavii, peste vor veni cartofii cartofii se taie in 4 sau 5 in fuctie de cat de mari sunt se aseaza in tava sub forma de straturi fiecare strat il condimentam cu sare si boia.
  • Cand am asezam toti cartofii in tava mai punem un pic de ulei peste si il acoperim cu folie ... punem tava cu cartofii la cuptor circa 40 min, dupa se indeparteaza folia si se pune inapoi in cuptor pt inca 20 - 30 minute, cand e gata scoatem tava cu cartofii si radem la suprafata cam 50 g de cascaval .
  • Ciupercile se curata si se spala bine, apoi taiem ciupercile felii, intr-o oala incingem uleiul de masline, adaugam cipercile si le calim un pic, dupa care punem apa cat sa acopere ... lasam sa fiarba, punem sare sau delicat si lasam sa fiarba, cand este gata intr-un castron se amesteca smantana cu faina sa nu fie cocoloase, si se adauga incet cate un pic peste ciuperci pana incorporam totul ... apoi adaugam patrunjelul si tarhonul taiat marunt, cateva picaturi de zeama de lamaie si lasam sa dea in clocot.


Poze

Friptura de purcel cu cartofi la cuptor si sos de ciuperci
Friptura de purcel cu cartofi la cuptor si sos de ciuperci - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

28/11/2016

Am incercat si eu aceasta reteta.Mai bine n-o faceam.M-am bazat pe timpul de preparare mentionat si am facut o laie.Carnea cruda,cartofii arsi,singurele comestibile au fost ciupercile,iar eu am dorit sa-mi impresionez niste musafiri dragi sufeltului meu.N-o recomand nici macar dusmanilor mei,nu pot fi atat de rea.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/03/2016

Mama ei de gramatica! Lipsa totala acord gramatical, criza semne de punctuatie, in plus, cel putin 6 luni nu mai vreau sa aud "apoi"!

(0) (0) Abuz
28/01/2016

Spui ca timpul de gatire ar fi de 35 minute. Numai carnea de porc trebuie sa stea in cuptor timp de 40 minute acoperita cu folie si inca 30 minute fara folie. Ca sa nu mai vorbesc despre cartofi. Deci draga tundenana explica-mi cum e cu minutele.

(0) (0) Abuz
27/01/2016

Reteta poate sa fie buna dar modul in care este descrisa este absolut imbecil. Lasa-te de scris cocoana si du-te la scoala. Apuca-te de scris cand esti in stare sa faci chestia asta cel putin la modul "bine".

(0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 27/01/2016

Absolut neapetisant !!!

(0) (0) Abuz
05/03/2013

Super

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Friptura orloff
Friptura orloff
7 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
4 porții
1 h 38 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Cum să gătești o friptură de somon la cuptor?
Cum să gătești o friptură de somon la cuptor?
1 porții
12 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cartofi prăjiți la cuptor, rețeta clasică și de neratat
Cartofi prăjiți la cuptor, rețeta clasică și de neratat
5 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează