Friptura din cotlet de purcel Cotletul se spala bine si apoi se sterge de apa cu un servet de bucatarie, apoi incepem sa condimentam carnea cu sare si piper, apoi punem uleiul de masline jumate din cantitatea data mai sus, apoi cateii de usturoi ii taiem felii mai subtiri si asa intregi ii asezam pe carne .
Dupa care luam crengutele de rozmarin si le asezam peste carne respectiv prin tava langa carne, apoi asezam crengutele de cimbru si tarhon, apoi frunzele de dafin si la sfarsit adaugam uleiul ramas si vinul .
Se ia o folie de aluminiu si se acopera tava bine ... se incinge cuptorul dupa care se pune tava la cuptor in jur de 40 minute, dupa care scoatem tava indepartam folia de aluminiu si cu o lingura din sosul obtinut in tava stropim carnea fara sa punem folia inapoi il punem la cuptor inca 30 minute .
Cartofi aromati cu rozmarin la cuptor Cartofii se curata se spala se pregateste tava in care vom face cartofii, il tapetam cu hartie de copt, stropim tava cu ulei de masline si asezam 3 crengute de rozmarin pe fundul tavii, peste vor veni cartofii cartofii se taie in 4 sau 5 in fuctie de cat de mari sunt se aseaza in tava sub forma de straturi fiecare strat il condimentam cu sare si boia.
Cand am asezam toti cartofii in tava mai punem un pic de ulei peste si il acoperim cu folie ... punem tava cu cartofii la cuptor circa 40 min, dupa se indeparteaza folia si se pune inapoi in cuptor pt inca 20 - 30 minute, cand e gata scoatem tava cu cartofii si radem la suprafata cam 50 g de cascaval .
Ciupercile se curata si se spala bine, apoi taiem ciupercile felii, intr-o oala incingem uleiul de masline, adaugam cipercile si le calim un pic, dupa care punem apa cat sa acopere ... lasam sa fiarba, punem sare sau delicat si lasam sa fiarba, cand este gata intr-un castron se amesteca smantana cu faina sa nu fie cocoloase, si se adauga incet cate un pic peste ciuperci pana incorporam totul ... apoi adaugam patrunjelul si tarhonul taiat marunt, cateva picaturi de zeama de lamaie si lasam sa dea in clocot.
Am incercat si eu aceasta reteta.Mai bine n-o faceam.M-am bazat pe timpul de preparare mentionat si am facut o laie.Carnea cruda,cartofii arsi,singurele comestibile au fost ciupercile,iar eu am dorit sa-mi impresionez niste musafiri dragi sufeltului meu.N-o recomand nici macar dusmanilor mei,nu pot fi atat de rea.
Spui ca timpul de gatire ar fi de 35 minute. Numai carnea de porc trebuie sa stea in cuptor timp de 40 minute acoperita cu folie si inca 30 minute fara folie. Ca sa nu mai vorbesc despre cartofi. Deci draga tundenana explica-mi cum e cu minutele.
Reteta poate sa fie buna dar modul in care este descrisa este absolut imbecil. Lasa-te de scris cocoana si du-te la scoala. Apuca-te de scris cand esti in stare sa faci chestia asta cel putin la modul "bine".
Comentarii:
Am incercat si eu aceasta reteta.Mai bine n-o faceam.M-am bazat pe timpul de preparare mentionat si am facut o laie.Carnea cruda,cartofii arsi,singurele comestibile au fost ciupercile,iar eu am dorit sa-mi impresionez niste musafiri dragi sufeltului meu.N-o recomand nici macar dusmanilor mei,nu pot fi atat de rea.
Mama ei de gramatica! Lipsa totala acord gramatical, criza semne de punctuatie, in plus, cel putin 6 luni nu mai vreau sa aud "apoi"!
Spui ca timpul de gatire ar fi de 35 minute. Numai carnea de porc trebuie sa stea in cuptor timp de 40 minute acoperita cu folie si inca 30 minute fara folie. Ca sa nu mai vorbesc despre cartofi. Deci draga tundenana explica-mi cum e cu minutele.
Reteta poate sa fie buna dar modul in care este descrisa este absolut imbecil. Lasa-te de scris cocoana si du-te la scoala. Apuca-te de scris cand esti in stare sa faci chestia asta cel putin la modul "bine".
Absolut neapetisant !!!
Super