Lichior din gutui

LICHIOR DIN GUTUI
Aperitiv
Foarte ușor
15 min

Ingrediente

6

Preparare

  • Gutuile spalate se curata de coaja, de casuta cu simburi, se taie marunt si se pun intr-un borcan. Deasupra se pune Scortisoara, Ghimbirul, Cardamomul , coaja de lamiie si zaharul.
  • Borcanului i-se infileteaza capacul si se lasa 1 saptamina la macerat. Cojile ramase de la curatatul gutuilor,se pun intr-o oala si se acopera cu apa, atit cit sa treaca peste ele.Se lasa sa fiarba ca 20-30 minute. usor, dupa aceea se trage deoparte se acopera si se lasa pina a doua zi.
  • A doua zi se scurg, se pune intr-o stica, se astupa si se pune pentru ca. 1 saptamina la frigider. Dupa 1 saptamina se adaoga zeama scursa de pe cojile de gutui fierte si alcoolul.
  • Se pune dinou capacul peste borcan si se laa totul 6 saptamini. Dupa aceste 6 saptamini, se strecoara totul si eventual daca se doreste se mai poate adouga ceva zahar, sau chiar alcool.Fiecare dupa gustul personal.

Punctează această reţetă

Laura S.Laura S.

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

mihai

Pot sa fac gutuile mai marunte adica cum dai prin sita ,sau trebuiesc mai mari taiate

abuz

anonymous

Comentariul tău:este bun si sanatos

abuz