Gutuile spalate se curata de coaja, de casuta cu simburi, se taie marunt si se pun intr-un borcan. Deasupra se pune Scortisoara, Ghimbirul, Cardamomul , coaja de lamiie si zaharul.
Borcanului i-se infileteaza capacul si se lasa 1 saptamina la macerat. Cojile ramase de la curatatul gutuilor,se pun intr-o oala si se acopera cu apa, atit cit sa treaca peste ele.Se lasa sa fiarba ca 20-30 minute. usor, dupa aceea se trage deoparte se acopera si se lasa pina a doua zi.
A doua zi se scurg, se pune intr-o stica, se astupa si se pune pentru ca. 1 saptamina la frigider. Dupa 1 saptamina se adaoga zeama scursa de pe cojile de gutui fierte si alcoolul.
Se pune dinou capacul peste borcan si se laa totul 6 saptamini. Dupa aceste 6 saptamini, se strecoara totul si eventual daca se doreste se mai poate adouga ceva zahar, sau chiar alcool.Fiecare dupa gustul personal.
Comentarii:
Pot sa fac gutuile mai marunte adica cum dai prin sita ,sau trebuiesc mai mari taiate
Comentariul tău:este bun si sanatos