Lichior de oua
Este o bautura fina, cremoasa, aromata, care se bea in preajma sarbatorilor de iarna.
Ingrediente
4
Rețete inrudite
Spanac cu oua si smantana
Preparare
- Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pudra, zaharul vanilat si nucsoara pana cand zaharul s-a dizolvat, iar compozitia are consistenta unei creme. Se adauga smantana dulce si laptele si se omogenizeaza bine amestecul. Apoi se adauga esenta de vanilie si alcoolul in fir subtire amestecand continuu.
- Bautura se toarna in sticle cu capac si se da la rece in frigider. E bine sa se agite sticlele cat mai des (o data la cateva zile). Cu cat sta mai mult bautura cu atat e mai buna, iar in aproximativ o luna lichiorul capata o consistenta mai densa si se inchide un pic la culoare. Se consuma in maxim 10 saptamani.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: