Lichior de oua

Aperitiv
4 porții
Foarte ușor
20 min

Este o bautura fina, cremoasa, aromata, care se bea in preajma sarbatorilor de iarna.


Ingrediente

4

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Rețete inrudite

Spanac cu oua si smantana


Preparare

  • Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pudra, zaharul vanilat si nucsoara pana cand zaharul s-a dizolvat, iar compozitia are consistenta unei creme. Se adauga smantana dulce si laptele si se omogenizeaza bine amestecul. Apoi se adauga esenta de vanilie si alcoolul in fir subtire amestecand continuu.
  • Bautura se toarna in sticle cu capac si se da la rece in frigider. E bine sa se agite sticlele cat mai des (o data la cateva zile). Cu cat sta mai mult bautura cu atat e mai buna, iar in aproximativ o luna lichiorul capata o consistenta mai densa si se inchide un pic la culoare. Se consuma in maxim 10 saptamani.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

26/06/2013

De ce este neapărată nucşoara?

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
02/04/2015

Vreau sa stiu daca nu se simte gustul de ou.

(0) (0) abuz



+