Separati galbenusurile de albusuri:Puneti toate galbenusurile intr-un castron mare:Amestecati-le cu zaharul, folosind mixerul, pana cand acesta se topeste.
Albusurile le puteti folositi la retetele urmatoare: Chec cu albusuri, Prajitura din albus si neaparat alcazale, care sint absolut delicioase!!!sau mai usor (daca nu aveti timp de prajiturit )le puneti frumos in pungi si le azvarliti in congelator.
Adaugati, putin cate putin, romul:si laptele condensat indulcit, amestecand mereu. Mie, laptele condensat, mi l-a adus mami din Danemarca si culmea ironiei a fost ca dupa ce pus si mana pe o cutie cu lapte condensat, nu putut sa-l gust, pentru ca eram inca in post Data viitoare scriu pe hartie, cu litere mari, gigantice, sa imi ia macar vreo 2 cutiute.
Compozitia rezultata se imparte apoi in doua; intr-unul din boluri adaugati zaharul vanilat, rezultand astfel lichiorul de oua, de vanilie.Dizolvati cafeaua instant in doua linguri de apa fierbinte.
Topiti ciocolata si adaugati-o ciocolatei.Amestecati crema de ciocolata cu 3 linguri de rom, apoi combinati totul cu cealalta jumatate de crema de ou:Veti obtine lichiorul de oua, de ciocolata:Ambele compozitii, taaare apetisante.
Cu ajutorul unei palnii, umpleti doua sticle cu cele doua feluri de lichior si puneti dop. Lichiorul tine astfel cca. 7-8 saptamani.
Comentarii:
Delicios!!!!!