Petitchef

Lichior de Portocale

Aperitiv
6 porții
30 min
30 min
Foarte ușor
883 Kcal

Ingrediente

6

Preparare

  • Curatam portocalele de coaja cu un curatator de legume (asa partea alba care e amara de altfel nu se ia de pe portocala ) si cojile le punem intr-un borcan de 2 litri. Peste coji turnam 1 l de vodka si lasam la macerat pentru 1-2 saptamani.
  • Cei 500 ml apa ii punem la fiert cu 500 gr zahar si facem astfel un sirop. Lasam siropul la racit .
    Strecuram alcoolul in care au stat cojile de portocala si adaugam la el siropul complet racit.
  • Atentie , initial va iesi o bautura tulbure , nu va speriati lasati sa stea asa de pe o zi pe alta si se va limpezi.Se toarna in sticle , le inchidem si le depozitam la rece .
    Se impacheteza frumos si se pot oferi si acestea cadou
    Se serveste rece .

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 883Kcal
  • Carbo: 109.8g
  • Grăsimi: 2.5g
  • Grăsimi sat.: 0.2g
  • Proteine: 3.5g
  • Fibre: 6.9g
  • Zahăr: 109.3g
  • ProPoints: 13
  • SmartPoints: 40
Informații nutriționale pentru 1 porție (667g)


Poze

Lichior de Portocale
Lichior de Portocale - poza 2
Lichior de Portocale - poza 3
Lichior de Portocale - poza 4
Lichior de Portocale - poza 5
Lichior de Portocale - poza 6

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu portocale
Tarta cu portocale
8 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Rulada portugheza cu portocale
Rulada portugheza cu portocale
12 porții
30 min
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Salată de somon, năut și portocale
Salată de somon, năut și portocale
3 porții
19 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Sangria cu citrice
Sangria cu citrice
10 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Briouats, dulcele marocan
Briouats, dulcele marocan
15 porții
35 min
Ușor
4 / 5

Articole conexe

O aromă intensă de cafea O aromă intensă de cafea Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului! Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează