Faina o puneti intr-un vas si faceti la mijloc un loc. Separat frecati drojdia cu doua lingurite de zahar si putin lapte, pana se lichefiaza. Turnati drojdia lichefiata in castronul cu faina, adaugati pe rand ouale, laptele, untul, uleiul, zaharul vanilat, romul si sarea si framantati pana cand aluatul face basici si se desprinde de pe degete. Trebuie sa-l lasati intr-un loc calduros 40 de minute sa creasca. Intindeti aluatul pe blatul de lucru, deasupra puneti gemul de gutui sau de care aveti ( e ok si marmelada) si rulati. Puneti rulada in tava unsa in prealabil cu putin ulei, cu marginea in jos, sa nu se desprinda la copt. Mai lasati sa creasca la loc caldut inca 30 de minute. Dupa ce a crescut, ungeti rulada cu ou batut, iar deasupra puneti zahar brun sau normal. Eu am copt-o la 150 de grade, in tava teflonata, pe primul gratar, timp de 45 de minute. Este foarte delicioasa, de te lingi pe degete. http://lily-musat.blogspot.com/2011/03/rulada-cu-gem-de-gutui.html
Super reteta! mi-a iesit! am pus gem de cirese si a iesit traynet! multumesc foarte mult. este singura reteta de cozonac pe care am ales-o pt sotul meu. este diabetic.
Comentarii:
Super reteta! mi-a iesit! am pus gem de cirese si a iesit traynet! multumesc foarte mult. este singura reteta de cozonac pe care am ales-o pt sotul meu. este diabetic.
O fi buna dar arata groaznic!
In sfarsit ceva ca lumea, felicitari!
Foarte bun ,imi place foarte mult gutuiul,
Super reteta multumesc
Imi place foarte mult consistenta aluatului. pare super pufos. recunosc ca o sa il incerc cu rahat. sa vedem ce va iesi.
Angelina jolie
Excelent!!!