Procesul tehnologic e cam acelasi ca la gogosile cu branza, doar ca e mai rapid, fiindca nu trebuie sa pregatim branza.
Aluatul il intindem pe o suprafata presarata cu faina pana are o grosime de aproximatix 5 milimetri. E ok sa fie mai subtire, pentru ca el va mai creste pana inchidem gogosile si le prajim. Taiem aluatul in forma de dreptunghi sau patrat si punem pe fiecare bucata de aluat cate 1 lingura de gem.
Inchidem gogosile si presam marginile, ca sa se inchida bine. Putem face triunghiuri sau dreptunghiuri, in functie de cum impachetam bucata de aluat.
Resturile de aluat care raman pe langa ce taiem le putem amesteca cu aluatul ramas, sau daca suntem la final, le dam ce forma dorim si le prajim simple, fara umplutura.
Dupa cum stim deja, prajim in ulei incins timp de cateva minute pe fiecare parte pana se coloreaza frumos. Aveti grija ca dupa ce prajiti cam 3 transe de gogosi e posibil sa inceapa sa se innegrasca uleiul si sa ramana bucatele negre de sirop ars prinse de gogosi.
Atunci e momentul sa schimbati uleiul sau macar sa incercati sa scoateti cu o lingura arsura aceea.Servim gogosile calde sau reci, langa o cana de lapte rece si notam ca au aproximativ 320 calorii la 100 grame.