Petitchef

Gogosi cu Gem

Aperitiv
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Procesul tehnologic e cam acelasi ca la gogosile cu branza, doar ca e mai rapid, fiindca nu trebuie sa pregatim branza.
  • Aluatul il intindem pe o suprafata presarata cu faina pana are o grosime de aproximatix 5 milimetri. E ok sa fie mai subtire, pentru ca el va mai creste pana inchidem gogosile si le prajim. Taiem aluatul in forma de dreptunghi sau patrat si punem pe fiecare bucata de aluat cate 1 lingura de gem.
  • Inchidem gogosile si presam marginile, ca sa se inchida bine. Putem face triunghiuri sau dreptunghiuri, in functie de cum impachetam bucata de aluat.
  • Resturile de aluat care raman pe langa ce taiem le putem amesteca cu aluatul ramas, sau daca suntem la final, le dam ce forma dorim si le prajim simple, fara umplutura.
  • Dupa cum stim deja, prajim in ulei incins timp de cateva minute pe fiecare parte pana se coloreaza frumos. Aveti grija ca dupa ce prajiti cam 3 transe de gogosi e posibil sa inceapa sa se innegrasca uleiul si sa ramana bucatele negre de sirop ars prinse de gogosi.
  • Atunci e momentul sa schimbati uleiul sau macar sa incercati sa scoateti cu o lingura arsura aceea.Servim gogosile calde sau reci, langa o cana de lapte rece si notam ca au aproximativ 320 calorii la 100 grame.


B Bucataria Furnicutilor

Poze

Gogosi cu Gem
Gogosi cu Gem - poza 2
Gogosi cu Gem - poza 3
Gogosi cu Gem - poza 4
Gogosi cu Gem - poza 5
Gogosi cu Gem - poza 6

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Gogosi pufoase - petitchef
Gogosi pufoase - petitchef
20 porții
1 h 10 m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Gem de caise - petitchef
Gem de caise - petitchef
15 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Friganele cu unt de arahide si gem de fructe rosii
Friganele cu unt de arahide si gem de fructe rosii
5 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gem de prune facut in casa
Gem de prune facut in casa
20 porții
45 min
Foarte ușor
3.9 / 5

Articole conexe

Pufoasele gogosi-desert apreciat in bucataria romaneasca Pufoasele gogosi-desert apreciat in bucataria romaneasca Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase “Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile “Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează