Se moaie drojdia cu 100 ml lapte cald si se amesteca bine cu 3 linguri de faina. Se lasa la cald sa dospeasca.Separat se freaca galbenusurile cu sarea apoi cu zaharul pana se topeste.
Se pun galbenusurile cu zaharul in vasul de framantat aluatul.Se adauga plamadeala si se framanta, adaugand alternativ faina si lapte caldut, pana cand este cuprinsa toata faina.Mie mi-a intrat cam 280 ml lapte.
Coca nu trebuie sa fie tare. Cand se desprinde aluatul de pe mana, se adauga untul topit, cald, putin cate putin, uleiul si esenta de rom si se framanta bine. Se lasa sa creasca la cald.Cand aluatul a crescut se framanta din nou, ca sa dea inapoi,si se rastoarna pe masa de aluat presarata cu faina.
Se face o foaie.Se taie cu forma.Se intinde putin, se pune in forma, in mijloc se pune gem si se imbina. Excesul de pe margine se inlatura.
Se formeaza toate crafele apoi se lasa putin la crescut.Se pune uleiul la incins. Se pun craflele pe rand la prajit pe foc potrivit. Se intorc cu o paleta. Se scot pe un gratar de sarma ca sa se scurga grasimea apoi se presara cu zahar pudra.