Apoi adaugat zaharul, sarea, vanilia, romul si coaja de portocala si batut bine impreuna. Cand maiaua a crescut .Se adauga peste ea amestecul de oua.
Se amesteca adaugand treptat cate putin lapte, apoi se framanta foarte bine, pana cand devine elastic. La framantat aluatul este usor lipicios, astfel incat fost nevoita sa infainez mainile destul de des, dar urmat sfatul lui Pocahontas si avut grija sa nu folosesc mai mult de 50 g faina pentru infainat.
Lasat la crescut pana cand si-a dublat volumul, apoi, fara sa-l mai framant, taiat in doua parti, din care intins doua foi, nu prea groase. Avut grija ca foile sa n aiba urme de faina pe ele pentru a le putea lipi ulterior.
Pe prima foaie facut forme cu ajutorul unui pahar cu gura ingusta, dar nu taiat aluatul, ci doar facut cercuri. Pus in mijlocul fiecarui cerc cate o lingurita mica de gem de prune ( e bine ca gemul sa fie mai tare pentru a nu curge) .Din a doua foaie taiat cercuri, cu ajutorul aceluias pahar. luat cate un cerc din aluat si lipit cu mare grija peste partile cu gem, presand bine marginile.
Pus la crescut pana cand s-au umflat bine si au devenit foarte usoare si pufoase. prajit in mult ulei bine incins, nu mai mult de doua odata, deoarece se fac foarte repede si se pot arde intors rapid de pe o parte pe alta, deoarece se colorau aproape instantaneu. pus la scurs pe hartie absorbanta si lasat sa se raceasca. Au iesit destul de multe, o parte pudrat cu zahar pudra, iar o parte lasat nepudrate. Au fost foarte bune in ambele variante.
Facut o singura gogoasa neumpluta, iar ulterior mi-a parut rau, a fost extraordiar de buna si fara gem, foarte aromata si pufoasa. data viitoare o sa umplu doar jumatate. Ne-au placut foarte mult, mancat in loc de cina, iar azi dimineata la dejun am terminat si ce mai ramasese.
Comentarii (29):
Am mai facut. Fac si acuma sunt la etapa 2
F bune
Superbe
Super bun
Coool
Imi place
Super
Nota 10
Bine chiar mia esit .....O bunatate :)
Foarte bine arata si eu vreau sa fac