Pentru inceput se face maiaua din putin lapte caldut, o lingurita de zahar si drojdia. Le punem langa o sursa de caldura pana cand se umfla. Batem ouale, adaugam zaharul, sarea, vanilia, esentele, coaja rasa de lamaie si portocala. Le batem bine cu mixerul.
Faina o cernem intr-un castron mai mare, si cand drojdia s-a umflat o punem in faina, adaugam apoi amestecul de oua. Se amesteca toate, adaugand treptat cate putin din laptele caldut pana cand rezulta un aluat eleastic. Aluatul este destul de lipicios si trebuie infainate mainile, dar nu trebuie sa folosim prea multa faina pentru a nu se intari coca.
Dam aluatul la dospit pentru 1 ora.Dupa o ora arata asa:Dupa ce a stat la dospit, taiam aluatul in 2 si intindem pe masa de lucru 2 foi nu prea groase. Cu ajutorul uni pahar decupam coca, punem in mijloc gem sau nuttela.
A doua foaie o facem la fel cu acelas pahar. Punem cercurile obtinute peste cele cu gem si le lipim presand cu grija. Pentru a se lipi mai bine ungem marginile cu putin lapte, astfel nu se vor desface in tigaie.
Se aseaza intr-o tava presarata cu faina si se mai dau la dospit inca o ora.Se prajesc in mult ulei incins, atentie mare insa, se prajesc foarte repede. Se dau prin zahar pudra si se servesc.
Fara niciun pic de grasime in aluat? Pai, de aia se si lipeste aluatul de maini, ca nu are grasime. Eu pun si 2-3 linguri de ulei. Grasimea le mentine pufoase. Fara grasime, a doua zi sunt pietroaie!
Comentarii (60):
Am sa incerc si eu , sper sa iasa , astea arata SUPER ! ! !
Am amestecat dulceata cu putina branza... alta viata!!!
Yummy
Multumesc, sunt minunate!!!
Excelente
Fff bune felicitari
Bune
F. bune
Fara niciun pic de grasime in aluat? Pai, de aia se si lipeste aluatul de maini, ca nu are grasime. Eu pun si 2-3 linguri de ulei. Grasimea le mentine pufoase. Fara grasime, a doua zi sunt pietroaie!
Este-extra-o-voi-face-clt-de-curlnd