Se bat ouale intregi cu zaharul/miere, vanilia, coaja rasa de lamaie, se adauga drojdia, iar la final se toarna laptele fierbinte. Se lasa la dospit pentru 15 min.
Cand maiaua a dospit se toarna pedte faina si se framanta bine. Cand e aproape gata se adauga 4 linguri ulei si se continua framantatul pana se incorporeaza uleiul.
Se lasa sa creasca pentru arprox. 1,5 - 2 h.
Dupa ce aluatul a crescut, se intinde o foaie cu grosimea de aprox. jumatate de centimetru si se taie forme rotunde cu diametru diferit
Cred ca la ingredientul drojdie trebuie specificat gramajul pachetului, mai ales pentru incepatoare(ri ). Eu stiu ca la laptele fierbinte distruge puterea fermentului din drojdie, ma insel cumva ? Nu am pus niciodata la copturi in maia lapte fierbinte, ci caldut .
Comentarii (57):
BUNE:p
Comentariul tău:excelente!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Le-am pregatit dupa reteta si mi-au iesit excelente
Cred ca la ingredientul drojdie trebuie specificat gramajul pachetului, mai ales pentru incepatoare(ri ). Eu stiu ca la laptele fierbinte distruge puterea fermentului din drojdie, ma insel cumva ? Nu am pus niciodata la copturi in maia lapte fierbinte, ci caldut .
Buuna reteta
Foarte bune
P
Sunt bune rau...
Vreau sa incerc
Foarte buna!!!!!