Se bat ouale cu zaharul + zaharul vanilat, se adauga uleiul, faina amestecata cu praful de copt, trecute printr-o sita . Lasati compozitia la rece pentru minim 2, 3 ore sau chiar peste noapte. Formati apoi, cu mainile unse cu ulei bilute mici care se coc, in cuptorul preincalzit, aproximativ 10 minute la 170 grade.
Scoateti-le pe un un gratar, sau un platou, la racit. Pana a pregatit celelalte ingrediente, Cipi s-a jucat putin cu fursecurile, semn ca s-ar putea sa il fi prins si pe el "microbul".
Se incalzeste gemul cu 2, 3 linguri de apa. Daca contine bucati de fructe, cum a avut dulceata mea de gutuiultimul borcan, aici in poza pasirati-l cu ajutorul mixerului de mana . Fursecurile se dau prin gem sau dulceata si se lasa 2, 3 minute sa stea.
Apoi se dau prin nuca de cocos. Dupa coacere sint tari, insa dupa ce le dati prin gem devin fragede. Cu mare drag, pentru voi. A doua zi sint si mai gustoase, mai ales daca le tineti intr-o cutie speciala pentru fursecuri, devenind si mai fragede.
Din experienta altor fete care au incercat aceste mici minunatii, va impartasesc inca o idee delicioasa de "impachetare" a fursecurilor se pot da prin orice fel de gem , se lasa la uscat 10-15 minute si-apoi se acopera cu ciocolata de lapte, topita, si se orneaza cu ciocolata alba, topita, in dare daca le vreti mai crocante, folositi mai multa faina iar daca le vreti mai fragede, mai pufoase, folositi doar 400 g. faina.
Comentarii:
Eu as prefera sa ni se ofere cantitatile in grame, nu in canite, cani, pahare si borcane.
Bune ,,de mancat...am sa incerc si eu..