Am l?sat gutuile s? se odihneasc? cu zah?rul cam o or?, apoi le-am pus la fiert. Pentru c? nu era suficient suc, am ad?ugat un pahar cu ap?. Nu mai ?tiu cât am l?sat la fiert, dar ?tiu c?, dup? ce ?i-au schimbat culoarea, am ad?ugat l?mâia t?iat? felii.
Pu?ine dulce?uri ?i gemuri au atâta toamn? în ele...
P.S. Era s?-i uit pe prietenii mei diabetici! Gutuile sunt fructe recomandate în alimenta?ia diabeticilor, având o concentra?ie a zaharurilor cuprins? între 6 ?i 13%. Gemul de gutui poate fi preparat cu îndulcitor în loc de zah?r ori, dac? gutuile sunt foarte coapte ?i v? plac gemurile acri?oare, chiar numai din ap? ?i fructe. Pectina pe care gutuile o con?in (în concentra?ie mult mai mare decât alte fructe) va favoriza legarea gemului, dac? ave?i r?bdare s? îl fierbe?i bine.