Gem de caise - petitchef
Daca va plac caisele, de ce sa nu faceti un gem de care sa va bucurati pe tot parcursul anului? Usor de facut, aceasta reteta necesita doar 3 ingrediente! Urmariti reteta scrisa + indicatiile video si nu veti da gres!
Ingrediente
15
Materiale
- borcane
- oala
Preparare
Preparare15 min
Gătire45 min
Spalati si taiati caisele in jumatate. Scoateti samburii.
Puneti caisele intr-o oala cu zahar si sucul de 1 lamaie.Puneti vasul pe foc, amestecati si aduceti-l la punctul de fierbere.
Cand amestecul incepe fiarba, gatiti timp de 30 - 45 de minute la foc scazut, amestecand ocazional.
Pentru a verifica daca gemul este gata, luați o lingura din compozitie dupa ce a fiert 30 de minute. Puneti pe o farfurie rece. Daca se incheaga, este gata, altfel va trebui sa mai fiarba inca 10-15 minute.
Se toarna gemul in borcare, se inchid bine si se intorc cu fundul in sus. Tineti vasele intoarse pana cand acestea se racesc. Acest lucru va permite sa sterilizeze vasele.
Gata!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!