Gem de caise - petitchef

Acompaniamente
Foarte ușor
1 oră

Daca va plac caisele, de ce sa nu faceti un gem de care sa va bucurati pe tot parcursul anului? Usor de facut, aceasta reteta necesita doar 3 ingrediente! Urmariti reteta scrisa + indicatiile video si nu veti da gres!

Ingrediente

15

Materiale

  • borcane
  • oala

Preparare

Preparare15 min
Gătire45 min
  • Gem de caise - Petitchef - Preparare etapa 1Spalati si taiati caisele in jumatate. Scoateti samburii.
    Puneti caisele intr-o oala cu zahar si sucul de 1 lamaie.
  • Gem de caise - Petitchef - Preparare etapa 2Puneti vasul pe foc, amestecati si aduceti-l la punctul de fierbere.
  • Gem de caise - Petitchef - Preparare etapa 3Cand amestecul incepe fiarba, gatiti timp de 30 - 45 de minute la foc scazut, amestecand ocazional.
  • Gem de caise - Petitchef - Preparare etapa 4Pentru a verifica daca gemul este gata, luați o lingura din compozitie dupa ce a fiert 30 de minute. Puneti pe o farfurie rece. Daca se incheaga, este gata, altfel va trebui sa mai fiarba inca 10-15 minute.
  • Gem de caise - Petitchef - Preparare etapa 5Se toarna gemul in borcare, se inchid bine si se intorc cu fundul in sus. Tineti vasele intoarse pana cand acestea se racesc. Acest lucru va permite sa sterilizeze vasele.
  • Gem de caise - Petitchef - Preparare etapa 6Gata!

Punctează această reţetă

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: