Zbatem bine galbenusurile impreuna cu cele doua linguri de zahar, pina zaharul de topeste si vom obtine o crema galbena, bineinteles adaugam cele trei linguri de frisca lichida .apoi mascarponele si lasam robotul sa-si faca treaba, amestecind bine toate ingredientele
Pe un platou asezam un rind de piscoturi umezite cu cafea adaugam un strat de crema, presarat si un pic de nuca macinata, dar nu prea marunt.
Asezam din nou un strat de piscoturi, crema, nuca, apoi din nou terminind cu crema, presaram un pic de cacao si fulgisori de ciocolata amaruie.Facut, papat, bineinteles alaturi de un paharut de spumant dulce.
Eu adaug 100 gr de zahar la 3 galbenusuri si dupa ce le amestec pana la albire, adaug 50 ml de lapte, apoi il pun in "bain-marie " pt 15 minute. Dupa aceea adaug gelatina si mascarponele la galbenusurile reci, iar la urma amestec cu 300 ml frisca batuta. Dupa 24 de ore e perfecta prajitura de servit. Bon apetit!
Indiferent ce reteta de tiramisu faceti nu folositi oua crude, preparati crema de galbenusuri (patisero) pe baie de aburi pe care o raciti si o amestecati cu mascarpone si frisca, dupa care montati prajitura. Oul crud este foarte periculos in prajituri.
Comentarii (16):
Eu adaug 100 gr de zahar la 3 galbenusuri si dupa ce le amestec pana la albire, adaug 50 ml de lapte, apoi il pun in "bain-marie " pt 15 minute. Dupa aceea adaug gelatina si mascarponele la galbenusurile reci, iar la urma amestec cu 300 ml frisca batuta. Dupa 24 de ore e perfecta prajitura de servit. Bon apetit!
Delicios
Sunt principianta si am gatito acum o am la frigider sa vedem cum iese
Poti sa te .... pe ea . Ce-a mai nasoala reteta de tiramisu cu mascarpone
Reteta este buna dar scrisul e jignitor. Lucrati la gramatica.
Gr8 m8 i r8 it 8/8
Este foarte buna!!!
Praf
Indiferent ce reteta de tiramisu faceti nu folositi oua crude, preparati crema de galbenusuri (patisero) pe baie de aburi pe care o raciti si o amestecati cu mascarpone si frisca, dupa care montati prajitura. Oul crud este foarte periculos in prajituri.
F buna