Petitchef

TIRAMISU(fara mascarpone)

Desert
6 porții
2 ore
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Laptele se fierbe;cind clocoteste se pune zeama de lamiie. Se pune laptele,brinzit,intr-un saculet din material(sau tifon), pe o strecuratoare;se lasa cel putin 1 ora.
  • Dupa aceea ramine in saculet un fel de crema alba,sa-i zicem brinza. E grasa,buna pt Tiramisu.
  • Ouale se separa;albusurile se bat;cind sint tari se adauga cca 140 g zahar. Se bat in continuare;se intaresc mai mult.Se pun apoi pe aburi,si cu un tel se bat cca 8-10 minute,ca pt bezele.Se pun apoi de-o parte. galbenusurile cu 60 g zahar si 6-8 linguri lapte se mesteca bine,apoi se pun pe aburi,10 minute;se mesteca tot timpul.
  • Cind galbenusurile sint reci,se pune,peste brinza(facuta din lapte),vanilie,coaja de lamiie. Se mesteca f.f.bine ; in compozitia asta se incorporeaza albusurile(batute pe aburi),reci.
  • Frisca lichida se bate,se indulceste f.putin,se incorporeaza,apoi,in crema de galbenusuri Aranjare Intr-o tava(pyrex)de cca 20/30 se pune f putina crema(ca sa nu se puna piscoturile direct pe tava),apoi se pun 12 piscoturi,inmuiate,unul cite unul,in cafeaua,indulcita f putin(cine vrea,poate pune rom in cafea);peste ele se pune jumate din crema;peste crema se rade putina ciocolata(cine vrea);se pun, apoi celelalte 12 piscoturi inmuiate in cafea si cealalta jumatate de crema.
  • Deasupra se pudreaza ,din abundenta, cu cacao. Se lasa la rece ,10-12 ore. Se serveste,taiata bucati de cca 7/7 cm.


Întrebări:




Comentarii:

07/12/2011

Gustos

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tiramisu italian
Tiramisu italian
6 porții
2 h 30 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tiramisu cu raffaello - aromă de nucă de cocos
Tiramisu cu raffaello - aromă de nucă de cocos
10 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tiramisu cu zmeura - petitchef
Tiramisu cu zmeura - petitchef
10 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Moelleux cu caise si mascarpone
Moelleux cu caise si mascarpone
8 porții
45 min
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Vols au vent cu mascarpone si zmeura
Vols au vent cu mascarpone si zmeura
8 porții
1 oră
Ușor
5 / 5
Rețetă Cum să faci o cremă perfectă de mascarpone?
Cum să faci o cremă perfectă de mascarpone?
8 porții
10 min
Foarte ușor
4 / 5

Articole conexe

Mascarpone – o branza atipica Mascarpone – o branza atipica O aromă intensă de cafea O aromă intensă de cafea

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează