De obicei, vol au vent sunt servite cu carne si ciuperci. De data aceasta, reinventam reteta si jucam cartea de originalitate, transformand-o intr-un desert, garnisit cu mascarpone si zmeura. Crocante si cremoase aceste vol au vent se potrivesc perfect intr-un bufet de dulciuri sau servite alaturi de cafea :-)
2 forme de taiat biscutii (1 de 7 cm diametru, 1 de 6 cm diametru)
mixer electric
Preparare
Desfaceti aluatul de foietaj. Taiati 4 cercuri cu taietorul mare de fursecuri si taiati 3 cercuri mici, cu taietorul mic, in interiorul cercuriilor mari.
Luati un cerc intreg de aluat si aplicati ou batut in jurul lui. Intepati-l cu o furculita. Apoi, asezati un cerc decupat deasupra. Aplicati ou batut, apoi puneti deasupra alt cerc decupat. Faceti acelasi lucru si cu al treilea.
Repetati operatiunea pana faceti 8 vol au vent. Ungeti cu ou batut si presarati cu zahar pudra. Puneti in cuptor timp de 20 de minute la 180° C. Lasati sa se raceasca bine.
Intr-un castron puneti mascarpone, frisca lichida, semintele de la pastaia de vanilie si zaharul pudra. Bateti cu mixerul pana se obtine un amestec ferm.
Puneti mousse de mascarpone in partea de jos a fiecarui vol au vent si zmeura deasupra. Se presara cu zahar pudra.
Comentarii:
Cred ca este grozava reteta !Multumesc mult!!!
Minunat ! Usor de facut si foarte "aratoasa"