Moelleux cu caise si mascarpone

Desert
Ușor
45 min

Ce ziceti de mici prajituri gourmet ce ascund o caisa in inima lor, sunteti tentat sa le gustati la desert? Reproduceti reteta noastra de casa! Disponibila in versiunea scrisa si video, o veti putea reproduce impreuna cu copiii. In plus aveti posibilitatea de a impartasi o activitate distractiva :-)

Ingrediente

8

Materiale

  • 8 ramequins

Preparare

Preparare20 min
Gătire25 min
  • Moelleux cu caise si mascarpone - Preparare etapa 1Luati 50 gr de mascarpone si amestecati cu 1 lingura de zahar. Lasati deoparte.
    Se amesteca zaharul ramas cu mascarpone ramasa. Adaugati ouale.
  • Moelleux cu caise si mascarpone - Preparare etapa 2Apoi adaugati faina si praful de copt si amestecati bine. Terminati adaugand laptele pentru a relaxa aluatul.
  • Moelleux cu caise si mascarpone - Preparare etapa 3Puneti aluatul in ramekins unse cu unt. Dati drumul la cuptor si reglati-l la 180° C.
  • Moelleux cu caise si mascarpone - Preparare etapa 4Spalati caisele, taiati-le in 2 si scoateti samburele. Umpleti mijlocul cu amestecul de mascarpone + zahar si inchideti caisele.
  • Moelleux cu caise si mascarpone - Preparare etapa 5Azezati cate o caisa umpluta in fiecare ramekin cu aluat, apasand ușor.
  • Moelleux cu caise si mascarpone - Preparare etapa 6Coaceti 25 minute la 180°C.
  • Moelleux cu caise si mascarpone - Preparare etapa 7Gata!

Punctează această reţetă

Observații

Pentru varianta "muffins": trebuie sa luati caise foarte mici pentru a face aceasta reteta in cosulete de briosa

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Diana Lucia

Abia astept sa le fac. Sunt f. aspectoase, si par delicioase. Multumesc.

abuz

cris_nedelcovici

Minunata! usor de facut.

abuz