Tiramisu cu raffaello - aromă de nucă de cocos
Dragostea noastră pentru deserturile cu nucă de cocos nu mai trebuie dovedită... În verrine, în rulouri, flan, acest fruct dulce se adaptează la o grămadă de rețete pe care le iubim! Și totuși astăzi, credem că am găsit desertul nostru preferat cu nucă de cocos: tiramisu Raffaello! Aceste bile crocante din napolitana, ciocolata albă, migdale și nucă de cocos sunt irezistibile.
Ingrediente
Decor:
Materiale
- vas ovală 30x20 cm (lungime și lățime maximă)
- chopper
- mixer electric
- pungă
Preparare
Puneți Raffaello în chopper. Adăugați nuca de cocos rasă și amestecați.
Puneți mascarpone rece, smântâna rece, crema rece de cocos și zahărul pudră într-un castron (rece) cu margini înalte și bateți până se îngroașă.
Adăugați la amestecul anterior și încorporați bine amestecând din nou. Transferați totul într-o pungă.
Puneți crema pe fundul formei.
Înmuiați pișcoturile în lapte.
Puneți pișcoturile unul lângă altul, în formă deasupra cremei.
Acoperiți pișcoturile cu cremă.
Adăugați din nou pișcoturi înmuiate, pe toată suprafața cremei.
Puneți puțină smântână în goluri și neteziți cu o spatulă sau o lingură, astfel încât blatul să fie plat.
Peste tiramisu puneți neregulat bile de smântână. Dați la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
Umpleți golurile cu Raffaello și stropiți cu nucă de cocos rasă. E gata! De asemenea, puteți decora tiramisu cu fulgi de migdale prăjite!
Observații
Cum se păstrează tiramisu Raffaello?
Acoperiți-l cu folie alimentară și puneți-l la frigider. Il puteți păstra maxim 5 zile.
Putem înlocui pișcoturile cu biscuiții?
Puteți înlocui cu biscuiți cu unt dacă doriți! Stratul de biscuiți va fi mai subțire, așa că va trebui să faceți mai mulțe și să faceți și straturi mai subțiri de cremă!
Cât timp se păstrează tiramisu la frigider?
Îl poți ține la frigider cel puțin 30 de minute și până la 5 zile. Bineînțeles că va fi mai bun a doua zi, dar puteți face acest tiramisu și îl dați la frigider pentru doar 30 de minute, astfel încât să fie mai proaspăt.