Tiramisu cu crema de limoncello

Desert
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

5

Preparare

Preparare15 min
Gătire35 min
  • Se separa cele 4 galbenuse si se bat bine de tot cu zaharul pus treptat. Rezulta o crema teapana, de culoare galben deschis. Crema trebuie amestecata cu un mixer pana zaharul se dizolva in galbenuse, asa ca mixezi galbenusele si zaharul pret de 4-5 minute bune.
  • Adaugi crema de branza mascarpone si amesteci iar cu mixerul pana se omogenizeaza. Adaugi 40ml limoncello si amesteci din nou. O dai la frigider pana faci blatul de piscoturi Savoiardi.
  • Piscoturile Savoiardi au textura speciala care le face asemanatoare unui burete: ele se imbiba foarte repede, asa ca trecerea lor prin baia de lapte si limoncello trebuie sa fie rapida si doar pe o singura parte.
  • Intr-o farfurie adanca se pune laptele uht si 40ml de limoncello. Prin aceasta baie se trec picoturile, unul cate unul, pe o singura parte, dupa care se aseaza astfel incat sa formeze blatul pentru tiramisu cu limoncello. Ai grija sa nu tii mai mult de 1-2 sec piscotul in laptele cu limoncello!
  • Asezi piscoturile cu partea neinmuiata in lapte si limoncello in sus, ca sa poata absorbi excesul de lichid din crema cu mascarpone si limoncello, astfel incat, tiramisul tau sa stea teapan , nu sa se pravaleasca sub forma de gramada neorganizata pe farfuria ta.
  • Asamblarea:
    Dupa ce ai tapetat fundul tavii cu piscoturile Savoiardi umezite doar pe o parte, scoti crema din frigider si intinzi aproximativ 60% din ea peste primul start de piscoturi. Adaugi al doilea strat de piscoturi, pe care le-ai insiropat exact la fel ca si pe primul, dupa care intinzi restul cremei. Decorezi cu coaja rasa de lamaie si dai la frigider macar pentru 8 ore.
  • Este un tiramisu delicat care merge foarte bine la o ceasca de cafea sau mai bine un ceai verde neindulcit. Nu adauga nici albusurile si nici frisca in tiramisu, pentru ca rezultatul nu va mai fi la fel de delicios.

Punctează această reţetă

SSmart Gourmet

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Cu mentiunea ca e un pic prea mult zahar...urmatoarea data voi pune doar 150 gr de zahar

am gătit această rețetă
abuz

Maria2tudoreanu

GALBENUS DE OU NEGATIT !!!!!!!

abuz

Lixandra

Ar fi ok fara galbenusuri crude !

abuz

anonymous

Galbenusuri de ou negatite termic suna destul de periculos

abuz

anonymous

E cam scumpa dar merita! Catalina

abuz

anonymous

Fac limoncello acum si ma gandesc deja ce bun o sa fie tiramisu.Multumesc

abuz