Cele 4 galbenuse se pun intr-un castron, peste care se adauga putin cate putin zaharul in timp ce se bate cu mixerul astfel incat sa se formeze o crema iar zaharul sa se dizolve in galbenuse. Aceasta crema este o crema consistenta, nu trebuie in niciun caz sa fie fluida. Se adauga o picatura de esenta de migdale si cele 2 cutii de branza mascarpone si se bate din nou pana la omogenizarea cremei. Se pune in frigider pana cand trebuie folosita.
Blatul de Biscotti Savoiardi
Se pune cafeaua racita intr-o farfurie adanca. Iti pregatesti o tava in care sa faci tiramisu care nu trebuie sa aiba o suprafata mare dar trebuie sa fie inalta de min 6cm, o tava de 35x20 cm este perfecta. Incepi sa treci piscoturile prin cafea, doar pe o parte, nu le cufunda de tot si mi ales nu le lasa mai mult de 2 secunde in cafea deoarece ele au o structura spongioasa ca un burete care absoarbe imediat lichidul si risti sa se dezintegreze pur si simplu. Il pui in tava unul langa altul, acoperind suprafata tavii, dar cu fata uscata a piscotului in sus. Adica fata pe care tu vei pune crema cu mascarpone sa fie uscata. Se acopera cu ¾ din crema si mai pui un strat de piscoturi date prin cafea si pui restul de crema peste al doilea strat de piscoturi. Pudrezi din abundenta cu pudra de cacao neagra si o dai la frigider pentru macar 2-3 ore.
Tips
Nu pune absolut nimic altceva in crema! Cel mai des vei auzi ca trebuie sa pui esenta de rom si frisca batuta dar te asigur ca rezultatul nu mai seamana cu tiramisu.
Tiramisu este prajitura mea favorita! In acelasi timp este cea mai falsificata prajitura iar daca pana acum nu esti dependent de ea sunt foarte mari sanse ca sa nu fi mancat niciodata un tiramisu adevarat. Este usor de facut si potrivita pentru orice ocazie: strat de piscoturi usoare atinse de o cafea aromata si alaturi de o crema delicata.
In ceea ce priveste istoria tiramisu-ului, sunt doua ipoteze: prima plaseaza aparitia acestui fabulos desert prin anul 1960 in restaurantul El Toula din Treviso, iar cea de a doua ipoteza, cea pe care eu o prefer, atesta aparitia acestui dulce pe la sfarsit de secol XVII la Siena, cand Marele Duce de Toscana, Cosimo III de Medici a venit in oras si in onoarea lui cofetarii orasului au creat acest desert din ingrediente simple au realizat un dulce de rang nobiliar. Legenda spune ca a devenit desertul preferat al ducelui, consumat cu predilectie inaintea intalnirilor sale amoroase. Tiramisu-ului i se atribuie efecte afrodisiace, de unde si denumirea, tira mi su adica ridica-ma in sus, deoarece initial se numea zuppa del duca = supa ducelui dar se poate ca numele sa i se datoreze si faptului ca pur si simplu te inalta sau te scoate din cotidian. In ori caz, este un dulce care trebuie savurat pe indelete si de ce nu, chiar alaturi de persoana iubita.
Înţeleg că sunteţi preocupaţi de reţete, însă asta nu vă scuteşte de a vorbi corect limba română. Atât autoarea sau autorul articolului cât şi câteva persoane care au comentat, ne-au asaltat retina cu GĂLBENUŞE! Pluralul la GĂLBENUŞUL de ou este GĂLBENUŞURI!!!! Pluralul la gălbenuşă (o plantă) este gălbenuşe! Dacă pui GĂLBENUŞE în Tiramisu, se duce dracului toată reţeta. Deci, înainte de bucătărie, încercaţi sa vizitaţi librăriile că altfel omorâţi oamenii!
Comentarii (88):
Nu ma voi abate / sper sa iasa ceea ce spera cei mici !
Intradevar , e delicioasa!
Ce se intampla cu albusurile?
Delicious!
Înţeleg că sunteţi preocupaţi de reţete, însă asta nu vă scuteşte de a vorbi corect limba română. Atât autoarea sau autorul articolului cât şi câteva persoane care au comentat, ne-au asaltat retina cu GĂLBENUŞE! Pluralul la GĂLBENUŞUL de ou este GĂLBENUŞURI!!!! Pluralul la gălbenuşă (o plantă) este gălbenuşe! Dacă pui GĂLBENUŞE în Tiramisu, se duce dracului toată reţeta. Deci, înainte de bucătărie, încercaţi sa vizitaţi librăriile că altfel omorâţi oamenii!
Super
Testat, e minunat! Mie imi placeeee!!!
Iubesc acest dulce!
Bun.....
Foarte buna si ușor de pregătit !