Ce schimbare față de clasicele bolognese și carbonara ;-) Și în plus, varza roșie va aduce o culoare mov în farfurie. Încercați, vă garantăm că este super ușor și copiilor le va plăcea!
Tăiați varza și îndepărtați partea albă centrală (care rămâne tare).
Prăjiți ceapa (tocată mărunt) într-o tigaie cu ulei de măsline. Tăiați varza roșie fâșii și adăugați-o în tigaie, apoi rumeniți-o câteva minute la foc tare.
Acum adaugați apa, puneți capacul și lăsați varza sa fiarbă aproximativ 20 de minute la foc mediu, amestecând din când în când.
Între timp, fierbeți pastele în apă clocotită conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Când varza este gata, scoateți jumătate din ea și puneți-o în blender cu lichidul de gătit care rămâne în tigaie (dacă lichidul s-a absorbit complet, adăugați 1 sau 2 linguri de apă de gătit). Apoi faceți piure și turnați-l în tava, împreună cu restul de varza neamestecata. Adăugați sucul de lămâie și amestecați.
Scurgeți pastele fierte al dente și puneți-le în tigaia cu varza roșie și piure, adăugați 2 linguri de parmezan și căliți rapid pastele.
Serviți și ornați cu nucă tocată și puțin pătrunjel tocat pentru a da contrast.
Pot păstra pastele cu varză roșie și nuci? Vă sfătuim să consumați acest fel de mâncare imediat ce este gata, totuși va fi posibil să îl păstrați la frigider (într-un recipient ermetic) pentru câteva zile
Ce tip de paste ar trebui să folosesc? Vă sfătuim să folosiți paste scurte. Puteți încerca această rețetă cu fusilli, mezze maniche rigate, penne rigate sau rigatoni.
Ce să adăugați pentru a da mai multă aromă cremei de varză roșie? Dacă constatati că mâncarii îi lipseste puțină aciditate, vă sfătuim să adăugați 1 lingură de zeamă de lămâie in crema de varză roșie înainte de a pune pastele în tigaie.
Ce mai pot adăuga la pastele cu varză roșie? Dacă nu ești vegetarian, poți adăuga bacon. Prăjiți baconul într-o tigaie, apoi amestecați-l cu crema de varză roșie.
Ce pot folosi în loc de nuci? Dacă nu vă plac nucile, vă recomandăm să încercați fisticul, migdalele sau alunele. Tocați-le înainte de a le folosi pentru a decora vasul.