Se separa albusul de galbenus de la cele 5 oua. Galbenusurile si 200 gr din cantitatea de zahar se freaca pana se albesc. Treptat se pun cele 5 linguri de ulei si apoi cele 3 linguri de apa fiarta (una cate una)
Albusurile cu un praf de sare si 100 gr din cantitatea de zahar, se bat spuma.
Peste galbenusuri se adauga albusurile batute spuma. Nu amestecati!
Apoi faina cernuta, esenta de vanilie si coaja de lamaie netratata.
Se incorporeaza acum toate ingredientele, amestecand usor de jos in sus, cu o spatula.
Din compozitia rezultata se ia 1/3 si se amesteca cu 2 linguri cu varf de cacao.
Tava de copt se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia galbena, distribuind uniform. Am presarat acum jumatate din miezul de nuca.
Apoi se toarna si compozitia cu cacao si cu ajutorul unei furculite si amesteca usor de jos in sus, astfel incat sa incorporam compozitia cu cacao in cea cu galbena. Nu amestecati! deasupra punem restul de miez de nuca si petite sau banuti de ciocolata.
Se incalzeste cuptorul la 170° si se introduce checul nostru pentru 40-45 minute. (aici este varianta doar cu nuca deasupra).