Petitchef

Coliva

Desert
6 porții
50 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Pentru ornat:

Preparare

  • Nu stiu de ce, dar mamaia mea respecta intocmai acest lucru de fiecare data cand face coliva. Intre timp apa e pusa la infierbantat.
  • Dupa ce a dat un clocot, adaugam arpacasul spalat si lasam fa fiarba la foc mediu spre mic pana ce toata apa este absorbita de boabe iar lingura (neaparat de lemn si care nu este folosita decat pentru coliva) sta dreapta, fara sa cada, daca o infigem in mijlocul compozitiei.
  • In acest moment adaugam zaharul. Pentru ca la adaugarea lui se va forma iar zeama, mai lasam la fiert pana trece iar proba cu lingura.
  • Dupa ce s-a racit bine, adaugam nuca si miroasele si amestecam bine. Impartim compozitia pe platouri si ii dam forma cu ajutorul unui cutit.
  • Apoi o imbracam bine pe toate laturile in pesmet de biscuiti si facem cu ajutorul unei matrite speciale forma crucii din zahar pudra.
  • Imprastiem bombonelele si gata.Urmeaza tamaiatul si alte cateva ritualuri, care spre rusinea mea nu stiu sa le spun acum.


Poze

Coliva
Coliva - poza 2
Coliva - poza 3
Coliva - poza 4

Întrebări:




Comentarii (52):

15/03/2015

Excelent !

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
24/10/2014

E excelenta!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
12/09/2014

Multumesc mult pentru aceasta reteta. Am folosit-o cand i-am facut parastas de 40 de zile mamei mele, apoi de 3 luni, apoi de 6 luni, apoi la un an, iar sambata viitoare am sa fac o pomenire pentru toti defunctii din familie. Sunt orfana, fara frati fara surori, adica Dumnezeu mi-e tata, mama, frati, bunici, verisoara, multi unchi si multe matusi. Sa ti se indeplineasca toate visele Cristina, toate proiectele. Pe rand, unul cate unul, iar daca se poate DOUA ODATA, DOUA ODATA SA FIE!!! Raluca din Bucuresti.

am gătit această rețetă (2) (0) Abuz
04/12/2013

Da..este reteta pe care o facea si mama mea

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
20/06/2013

Multumesc frumos. Am folosit reteta de multe ori. Rezultate excelente de fiecare data. Bravo si pentru tine si pentru mamaia!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
07/01/2015

Cred ca ai uitat, dar sigur bunica spunea si rugaciunea Domneasca TATAL NOSTRU si aprindea candela, restul f.bine

(0) (0) Abuz
03/04/2014

Va multumesc!

(0) (0) Abuz
07/01/2014

Foarte buna ;-P

(0) (0) Abuz
13/12/2013

Excelent!

(0) (0) Abuz
05/12/2013

Excelent

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 6

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Chec cu nuca si ciocolata
Chec cu nuca si ciocolata
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Negresa de post - petitchef
Negresa de post - petitchef
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Madeleines - petitchef
Madeleines - petitchef
15 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Mantecados
Mantecados
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta portugheza - varianta maxi
Tarta portugheza - varianta maxi
8 porții
1 h 45 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Chec cu lamaie si mac - petitchef
Chec cu lamaie si mac - petitchef
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează