Petitchef

Coliva

Desert
4 porții
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Nuca,migdale,bomboane de ciocolata,stafide pesmet de biscuiti,nuca de cocos,zahar pudra la alegere.
  • Sa incepem :
    A spalat arpacasul in mai multe ape.Apoi l-a scurs si l-a pus la fiert cu 3 litrii de apa si o lingurita de sare. L-a lasat sa fiarba la foc mijlociu,pana a absorbit toata apa iar bobul "a inflorit " .L-a tras de pe foc si l-a lasat sa se raceasca si sa traga apa ramasa.
  • Cand ajunge la temperatura camerei,se amesteca bine,bine cu. Zaharul,nuca,romul,coaja de lamaie,scortisoara,zaharul vanilat,si cu pesmet de biscuiti daca vi se pare inca umed.
  • Nu-l lasati sa se raceasca prea tare,pentru ca va fi greu de omogenizat cu restul ingredientelor. Se cladeste apoi pe un platou frumos,sau il puteti pune pe portii direct in bolurile din care se va servi.
  • Se acopera cu pesmet din biscuiti , cu zahar pudra si se orneaza cu nuca,migdale,bomboane,nuca de cocos,dupa imaginatie.
  • Daca puneti si zahar pudra,puneti-l doar inainte de a servi ,pentru ca se poate umezi de la compozitie.


Poze

Coliva
Coliva - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

02/11/2013

Faina reteta

(0) (0) Abuz
31/10/2013

Foarte buna
o sa o fac si eu mine

(0) (0) Abuz
25/07/2013

Mi-a placut ideea cu scortisoara, am sa incerc si eu

(0) (0) Abuz
19/06/2013

Grec ca este mult mai bine proportia 1kg cu 3 l

(0) (0) Abuz
20/01/2013

Asa da ,imi place ca ai repatizat direct in pahare!

(0) (0) Abuz
31/10/2012

Gustossss

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Mojito cubanez
Mojito cubanez
1 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gogosi pufoase - petitchef
Gogosi pufoase - petitchef
20 porții
1 h 10 m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Pecan pie-placinta cu nuci pecan
Pecan pie-placinta cu nuci pecan
6 porții
2 h 5 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Mojito royal cu prosecco
Mojito royal cu prosecco
1 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Mojito royal cu sampanie
Mojito royal cu sampanie
1 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Negresa de post - petitchef
Negresa de post - petitchef
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează