Nuca,migdale,bomboane de ciocolata,stafide pesmet de biscuiti,nuca de cocos,zahar pudra la alegere.
Sa incepem : A spalat arpacasul in mai multe ape.Apoi l-a scurs si l-a pus la fiert cu 3 litrii de apa si o lingurita de sare. L-a lasat sa fiarba la foc mijlociu,pana a absorbit toata apa iar bobul "a inflorit " .L-a tras de pe foc si l-a lasat sa se raceasca si sa traga apa ramasa.
Cand ajunge la temperatura camerei,se amesteca bine,bine cu. Zaharul,nuca,romul,coaja de lamaie,scortisoara,zaharul vanilat,si cu pesmet de biscuiti daca vi se pare inca umed.
Nu-l lasati sa se raceasca prea tare,pentru ca va fi greu de omogenizat cu restul ingredientelor. Se cladeste apoi pe un platou frumos,sau il puteti pune pe portii direct in bolurile din care se va servi.
Se acopera cu pesmet din biscuiti , cu zahar pudra si se orneaza cu nuca,migdale,bomboane,nuca de cocos,dupa imaginatie.
Daca puneti si zahar pudra,puneti-l doar inainte de a servi ,pentru ca se poate umezi de la compozitie.
Comentarii:
Faina reteta
Foarte buna
o sa o fac si eu mine
Mi-a placut ideea cu scortisoara, am sa incerc si eu
Grec ca este mult mai bine proportia 1kg cu 3 l
Asa da ,imi place ca ai repatizat direct in pahare!
Gustossss