Daca aveti foi congelate scoteti-le cu cel putin doua ore inainte de a va apuca de lucru. Foile se impart in 3 parti egale. Nucile se macina in masina de biscuiti, dupa care se amesteca cu scotisoara. Nucile se impart in 2 parti egale. 2Se incalzeste margarina. Se ia o foaie, se pune in tava si se unge, se pune urmatoarea foaie, se unge si tot asa pana se termina prima treime de foi. Peste foi se pune jumatate din nucile macinate. Pastrati pentru suprafata foi intregi. 3Se aseaza peste nuci foile (a doua treime) repetand operatia facuta cu prima treime. Se presara a doua jumatate de nuci macinate. Se acopera cu ultima treime foile unse. 4Se acopera ca sa nu se usuce si se da la frigider 30-45 de minute. Se aprinde cuptorul la 350°F. Se scoate tava din frigider si se trece la portionarea baclavalelor. Se taie dupa preferinta: dreptunghiuri, patrate, romburi, etc. Se da la cuptor aproximativ 25 de minute pana se rumeneste frumos. 5Intre timp se face siropul. Se ametesteca apa cu zaharul intr-o craticioara la foc mic. Dupa ce au dat in fiert de adauga mierea, lasand compozitia sa dea din nou in fiert. Dupa ce a inceput din nou sa fiarba se adauga vanilia, eventual rom sau apa de flori. Se toarna siropul fierbinte peste baclavaua abia scoasa din cuptor, eventual, cu ajutorul unui mic polonic. 6Se servesc reci.
"Poporul armean a făcut chiar şi mai delicioasă baclavaua, prin introducerea scorţişoarei, iar arabii au pus în reţetă apă de trandafiri şi portocale."
Eu sunt stabilita ın Turcia de 22 de ani. Am avut ocazia sa mananc baclavale de toate neamurile, de buna calitate şi de proasta calitate, dar ın nici una dintre ele NU EXİSTA scortişoara. Margarina este folosita la baclavalele de proasta calitate, dar o baclava buna este facuta cu unt topit şi singura aroma care se simte (ın afara de unt) este cea naturala de nuca. Cred ca este un desert bun cel facut de dumneavoastra dar daca m-aş pune sa-l gust nimeni nu ma va putea convinge ca e baclava. E prea departe.
Comentarii (18):
Sucu77 super
Bravo! :)
A iesit foarte buna.
"Poporul armean a făcut chiar şi mai delicioasă baclavaua, prin introducerea scorţişoarei, iar arabii au pus în reţetă apă de trandafiri şi portocale."
Eu sunt stabilita ın Turcia de 22 de ani. Am avut ocazia sa mananc baclavale de toate neamurile, de buna calitate şi de proasta calitate, dar ın nici una dintre ele NU EXİSTA scortişoara. Margarina este folosita la baclavalele de proasta calitate, dar o baclava buna este facuta cu unt topit şi singura aroma care se simte (ın afara de unt) este cea naturala de nuca. Cred ca este un desert bun cel facut de dumneavoastra dar daca m-aş pune sa-l gust nimeni nu ma va putea convinge ca e baclava. E prea departe.
In romania nu se folosesc grade Farenheit ci Celsius
Excelent
Extraordinara
Ok !
Superrrrrrr!!!!!!!!!!bun bun bun....mmmmmmmmmmm