Salată de linte, dovleac, varză rosie, sfeclă și pătrunjel (perfecta pentru toamnă/iarnă)

Antreuri
4 porții
Foarte ușor
40 min

Ne plac atât de mult salatele, încât este exclus să ne lipsim de ele și toamna/iarna. Așa că schimbați legumele crude cu legume de sezon combinând varza roșie, sfecla, dovleac, linte și pătrunjel. O rețetă ușor de preparat, rapid și vegetariană. Mănânci sănătos în timp ce consumi proteine ​​și fibre vegetale ;-)

Ingrediente

4

Preparare

Preparare15 min
Gătire25 min
  • Curată dovleacul și taie-l cubulețe. Într-un castron de salată, amestecați-l cu 1 lingură de ulei de măsline și 1 linguriță de miere. Se coace 25 de minute la 180°C.
  • Între timp, pregătiți celelalte ingrediente:
    * tăiați sfecla cubulețe
    * tăiați varza roșie în fâșii subțiri
    * tăiați pătrunjelul proaspăt
    * scurgeți lintea verde
  • Într-un castron de salată, amestecați lintea, sfecla roșie, varza roșie, pătrunjelul și dovleacul. Adăugați 2 linguri de ulei de măsline, 1 lingură de oțet, sare, piper și ... voila! Salata ta este gata: poftă bună!

Observații

Pot adăuga nuci în salata mea?

Nici o problemă ! Nucile zdrobite vor fi perfecte în această salată de toamnă/iarnă. Gândește-te și la alune de pădure, semințe de dovleac, semințe de susan, semințe de floarea soarelui etc. Există multe alternative pentru a-ți face salata și mai crocantă. Nu ezitați să le rumeniți câteva minute într-o tigaie încinsă pentru a le da un gust de fum.

Cu ce ​​pot înlocui mierea?

Puteți înlocui mierea cu sirop de agave.

Cât timp se va păstra această salată?

Într-o cutie ermetică, puteți păstra această salată 3-4 zile la frigider. Pentru a împiedica dressingul să „gătească” salata, puneți-l în ultimul moment. Fără sos, îți poți păstra salata mai mult timp.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: