Nougat glacé

Desert
Ușor
1 oră

Noua celor de la Petitchef, ne place inghetata si ne place si nuga, asa ca atunci cand auzim despre "nougat glacé" suntem incantati! Un preparat proaspat ideal pentru desert sau pentru ceaiul de dupa-amiaza! In plus, aici nu este nevoie de masina speciala de facut inghetata! Deci nu aveti nici o scuza sa nu incercati aceasta reteta ;-)

Ingrediente

12

Meringue-ul italian:

Crema:

Materiale

  • forma de chec
  • folie celofan
  • thermometru

Preparare

  • Nougat glacé - Preparare etapa 1Puneti zaharul si apa intr-o cratita pe foc si aduceti la punctul de fierbere. Odata ce amestecul fierbe, puneti termometrul: acest sirop trebuie sa ajunga la 115° C.
  • Nougat glacé - Preparare etapa 2In timp ce siropul fierbe, incepeti sa bateti albusurile: trebuie sa aiba o consistenta ferma. Odata ce siropul a atins 115° C, turnati-l sub forma de fir peste albusurile batute spuma in timp ce mixerul continua sa le bata.
  • Nougat glacé - Preparare etapa 3Treceti la viteza mare si lasati sa bata pana cand vasul nu va mai fi fierbinte. Poate dura aproximativ zece minute. Atunci meringue-ul este gata.
  • Nougat glacé - Preparare etapa 4Intre timp, puneti migdalele, alunele si fisticul intr-un chopper pentru a le zdrobi. Dati deoparte.
  • Nougat glacé - Preparare etapa 5Bateti frisca lichida (trebuie sa fie foarte rece) pentru a obtine o frisca ferma.
  • Nougat glacé - Preparare etapa 6Intr-un castron mare, amestecati frisca cu meringe-ul italian, facand miscari circulare, de jos in sus, care ridica preparatul astfel incat sa nu se lase.
  • Nougat glacé - Preparare etapa 7Adaugati mierea, fructele uscate si amestecul de nuci zdrobite. Amestecati.
  • Nougat glacé - Preparare etapa 8Turnati acest amestec intr-o forma de chec captusita cu folie de celofan, lasand marginile mai mari decat forma, astfel ca sa atarne in laterale. Puneti la congelator timp de cel putin 4 ore.
  • Nougat glacé - Preparare etapa 9Demontati nugatul si indepartati folia din plastic.
  • Nougat glacé - Preparare etapa 10Gata!

Punctează această reţetă

Observații

Meringue italian: este esential sa obtineti textura potrivita. Daca faceti o bezea normala, textura va fi granulara, iar albusul crud nu va dura foarte mult.
Fructe uscate: Puteti pune prune uscate, caise uscate, stafide, etc.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

florina_m2018

Super super buna....

am gătit această rețetă
abuz

angela_r2020

Excelentă!

abuz

anonymous

Minunată!

abuz

Machilleos

Arata excelent dar se cheama inghetata?????

abuz