Noua celor de la Petitchef, ne place inghetata si ne place si nuga, asa ca atunci cand auzim despre "nougat glacé" suntem incantati! Un preparat proaspat ideal pentru desert sau pentru ceaiul de dupa-amiaza! In plus, aici nu este nevoie de masina speciala de facut inghetata! Deci nu aveti nici o scuza sa nu incercati aceasta reteta ;-)
Puneti zaharul si apa intr-o cratita pe foc si aduceti la punctul de fierbere. Odata ce amestecul fierbe, puneti termometrul: acest sirop trebuie sa ajunga la 115° C.
In timp ce siropul fierbe, incepeti sa bateti albusurile: trebuie sa aiba o consistenta ferma. Odata ce siropul a atins 115° C, turnati-l sub forma de fir peste albusurile batute spuma in timp ce mixerul continua sa le bata.
Treceti la viteza mare si lasati sa bata pana cand vasul nu va mai fi fierbinte. Poate dura aproximativ zece minute. Atunci meringue-ul este gata.
Intre timp, puneti migdalele, alunele si fisticul intr-un chopper pentru a le zdrobi. Dati deoparte.
Bateti frisca lichida (trebuie sa fie foarte rece) pentru a obtine o frisca ferma.
Intr-un castron mare, amestecati frisca cu meringe-ul italian, facand miscari circulare, de jos in sus, care ridica preparatul astfel incat sa nu se lase.
Adaugati mierea, fructele uscate si amestecul de nuci zdrobite. Amestecati.
Turnati acest amestec intr-o forma de chec captusita cu folie de celofan, lasand marginile mai mari decat forma, astfel ca sa atarne in laterale. Puneti la congelator timp de cel putin 4 ore.
Demontati nugatul si indepartati folia din plastic.
Meringue italian: este esential sa obtineti textura potrivita. Daca faceti o bezea normala, textura va fi granulara, iar albusul crud nu va dura foarte mult. Fructe uscate: Puteti pune prune uscate, caise uscate, stafide, etc.
Comentarii:
Super super buna....
Excelentă!
Minunată!
Arata excelent dar se cheama inghetata?????