Feta saganaki, rețeta grecească cu feta crocantă și miere
Vă avertizăm: această rețetă creează ULTRA dependență! O minune crocantă (mulțumită foilor de patiserie) și fondantă (mulțumită combinației feta + miere). Se servește ca aperitiv sau ca aperitiv însoțit de o salată de fetică. Vă lăsăm să încercați această rețetă cu ajutorul explicațiilor pas cu pas de mai jos ↓
Ingrediente
Materiale
- pensulă (opțional)
Rețete inrudite
-
Spanakopita, plăcinta grecească cu spanac și feta
-
Pate cremos de dovleac și feta cu o atingere de miere
-
Salata greceasca sau horiatiki
-
Smochine cu branza de capra si miere
Preparare
Preîncălziți cuptorul la 200°C. Topiți untul și amestecați-l cu piperul.
Ungeți foile de brick / foile filo cu untul topit.Tăiați feta în 4 bucăți. Puneți bucățile în centrul fiecărei foi de patiserie.
Îndoiți foaia de aluat pentru a înveli feta. Ungeți foaia de aluat după fiecare pliere.
Aranjați bucățile de feta împachetate, pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt și presărați semințe de susan.
Coaceți 20 de minute la 200°C.
Scoateți din cuptor și stropiți cu miere înainte de a servi alături de o salată.
Observații
Putem congela feta saganaki?
Da, le puteți pregăti și apoi le puteți păstra într-un recipient ermetic. Congelați-le înainte de a pune mierea peste ele, puneți-le înapoi la cuptor înainte de a le acoperi cu miere și de a le savura fierbinți.
Putem folosi o altă brânză pentru a face feta saganaki?
Feta saganaki se fac în mod normal cu brânza feta, dar dacă doriti o puteți înlocui foarte bine cu o alta brânza precum brânza de capră de exemplu!
Cu ce să însoțim feta saganaki?
Poți însoti feta saganaki cu o salată de exemplu.
Pot înlocui untul cu ulei de măsline?
Da, se poate, gustul nu va fi același, dar vei simți gustul uleiului de măsline în aperitivele tale crocante. :-)