Feta saganaki, rețeta grecească cu feta crocantă și miere

Antreuri
Foarte ușor
35 min

Vă avertizăm: această rețetă creează ULTRA dependență! O minune crocantă (mulțumită foilor de patiserie) și fondantă (mulțumită combinației feta + miere). Se servește ca aperitiv sau ca aperitiv însoțit de o salată de fetică. Vă lăsăm să încercați această rețetă cu ajutorul explicațiilor pas cu pas de mai jos ↓

Ingrediente

4

Materiale

  • pensulă (opțional)

Preparare

Preparare15 min
Gătire20 min
  • Feta Saganaki, rețeta grecească cu feta crocantă și miere - Preparare etapa 1Preîncălziți cuptorul la 200°C. Topiți untul și amestecați-l cu piperul.
    Ungeți foile de brick / foile filo cu untul topit.
  • Feta Saganaki, rețeta grecească cu feta crocantă și miere - Preparare etapa 2Tăiați feta în 4 bucăți. Puneți bucățile în centrul fiecărei foi de patiserie.
  • Feta Saganaki, rețeta grecească cu feta crocantă și miere - Preparare etapa 3Îndoiți foaia de aluat pentru a înveli feta. Ungeți foaia de aluat după fiecare pliere.
  • Feta Saganaki, rețeta grecească cu feta crocantă și miere - Preparare etapa 4Aranjați bucățile de feta împachetate, pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt și presărați semințe de susan.
  • Feta Saganaki, rețeta grecească cu feta crocantă și miere - Preparare etapa 5Coaceți 20 de minute la 200°C.
  • Feta Saganaki, rețeta grecească cu feta crocantă și miere - Preparare etapa 6Scoateți din cuptor și stropiți cu miere înainte de a servi alături de o salată.

Punctează această reţetă

Observații

Putem congela feta saganaki?

Da, le puteți pregăti și apoi le puteți păstra într-un recipient ermetic. Congelați-le înainte de a pune mierea peste ele, puneți-le înapoi la cuptor înainte de a le acoperi cu miere și de a le savura fierbinți.

Putem folosi o altă brânză pentru a face feta saganaki?

Feta saganaki se fac în mod normal cu brânza feta, dar dacă doriti o ​​puteți înlocui foarte bine cu o alta brânza precum brânza de capră de exemplu!

Cu ce ​​să însoțim feta saganaki?

Poți însoti feta saganaki cu o salată de exemplu.

Pot înlocui untul cu ulei de măsline?

Da, se poate, gustul nu va fi același, dar vei simți gustul uleiului de măsline în aperitivele tale crocante. :-)

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: