Spanakopita, plăcinta grecească cu spanac și feta

Felul principal
6 porții
Foarte ușor
1 h 5 m

Bucătăria mediteraneană este plină de rețete gustoase și colorate, iar astăzi ne îndreptăm spre Grecia pentru a descoperi o nouă specialitate: Spanakopita (te provocăm să pronunți corect numele prima dată)! Această plăcintă vegetariană cu spanac și feta vă permite să faceți ca întreaga familie să iubească legumele. O combinație perfectă între crocantul aluatului filo și umplutura de spanac/feta, care ne place atât de mult :-)


Ingrediente

6

Materiale


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare20 min
Gătire45 min

Observații

Cum se păstrează spanakopita?
Păstrați plăcinta la frigider până la 5 zile.

Putem elimina ricotta?
Puteți face această rețetă cu sau fără ricotta. Ricotta va aduce plăcintei un gust mai moale și o textura fină.

Putem modela spanakopita diferit?
Puteți face samosa, rulouri, mini plăcinte, nu ezitați să faceți forma dorită!


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Maria, 10/10/2023

F.buna

(1) (0) abuz



+