Spanakopita

Felul principal
5 porții
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

5

Preparare

Preparare15 min
Gătire35 min
  • Am vreo cateva carti de bucate cu specialitati grecesti. De departe, una dintre retetele care se gaseste la loc de cinste in toate cartile este spanakopita. Pe romaneste fie spus, o placinta cu branza si spanac de imi lasa gura apa numai cand ma uit la poze si imi amintesc ce buna a fost. Eu zic sa o incercati si voi, neaparat, mai ales ca e vremea spanacului. Va sfatuiesc insa, pentru un gust mai intens, sa faceti un drum pana la piata si sa cumparati din acela cu frunza mica si frageda de la tarani. In rest ce sa mai zic despre spanakopita? Va las pe voi sa vedeti.
    Am spalat bine spanacul si l-am tocat, nu foarte marunt.
    Am amestecat branza cu smantana, un ou, spanacul, grisul si mararul.
    Foile se ung fiecare cu unt topit.
    Dupa ce am uns jumatate din foile din pachet, am pus compozitia de branza.
    Procedam la fel si cu restul de foi, dupa care batem bine cele doua oua ramase si taiem placinta.
    Dam la cuptor pentru 35 de minute la foc mediu spre mic. E o nebunie de placinta, buna si a doua zi. Perfecta de luat si la un picnic.
    Remake-ul o sa se intample foarte curand.
MadamelechefMadamelechef

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Diana Lucia

Excelenta !

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Super

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Am "prestat" de mai multe ori aceasta reteta si e un buna rau!

abuz

anonymous

Buuun, dar cum ar fi aliatul de placina resucit ca o spirala? \daca nu va ajunge materall, mai faceti mai multe. Melcisori.

abuz

anonymous

Delicioasa

abuz

anonymous

Super buna

abuz

anonymous

TRE BYEN

abuz

anonymous

Excelenta

abuz

anonymous

Bunaaa!

abuz

anonymous

Un deliciu nu am mai facuto de mult miai facut pofta ma duc sa o constuesc

abuz