Spanakopita
Ingrediente
5
Rețete inrudite
-
Spanakopita, plăcinta grecească cu spanac și feta
-
Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
-
Gratin irezistibil cu cartofi si somon fumé!
-
Mini plăcinte pufoase cu spanac și brânză de capră
Preparare
Preparare15 min
Gătire35 min
- Am vreo cateva carti de bucate cu specialitati grecesti. De departe, una dintre retetele care se gaseste la loc de cinste in toate cartile este spanakopita. Pe romaneste fie spus, o placinta cu branza si spanac de imi lasa gura apa numai cand ma uit la poze si imi amintesc ce buna a fost. Eu zic sa o incercati si voi, neaparat, mai ales ca e vremea spanacului. Va sfatuiesc insa, pentru un gust mai intens, sa faceti un drum pana la piata si sa cumparati din acela cu frunza mica si frageda de la tarani. In rest ce sa mai zic despre spanakopita? Va las pe voi sa vedeti.
Am spalat bine spanacul si l-am tocat, nu foarte marunt.
Am amestecat branza cu smantana, un ou, spanacul, grisul si mararul.
Foile se ung fiecare cu unt topit.
Dupa ce am uns jumatate din foile din pachet, am pus compozitia de branza.
Procedam la fel si cu restul de foi, dupa care batem bine cele doua oua ramase si taiem placinta.
Dam la cuptor pentru 35 de minute la foc mediu spre mic. E o nebunie de placinta, buna si a doua zi. Perfecta de luat si la un picnic.
Remake-ul o sa se intample foarte curand.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
27/12/2012
Buuun, dar cum ar fi aliatul de placina resucit ca o spirala? \daca nu va ajunge materall, mai faceti mai multe. Melcisori.