Prepararea sarmalutelor: Am tocat marunt ceapa si am asezat-o intr-un bol. Peste ceapa am pus carnea, ierburile tocate, sosul de rosii, 1 lingura de sare si 1 lingurita de piper, proaspat macinat. Am amestecat bine toate ingredientele cu mana. Intr-un vas am pus apa la fiert, cand a inceput sa dea in clocot am luat, pe rand, cate o frunza de spanc si am imbaiat-o cateva secunde, atat cat sa se inmoaie putin. Am asezat frunza de spanac pe un fund de lemn, i-am indepartat codita. Cu dosul de fund al unui cutitas am presat nervurile pronuntate ale frunzei, pentru a face mai usoara plierea ei. In mijlocul frunzei am pus putin din amestecul de carne si am rulat sarmaluta.... Am repetat aceeasi pasi cu restul de frunze pana ce am terminat tot amestecul...in total 35 de sarmalute... Pe fundul unui vas adanc am asezat 4 frunze de spanac si mai apoi toate sarmalutele, in straturi .... Optional, intre straturi se poate turna si putin ulei. Am turnat apa peste sarmalute, cat sa le acopere. Am asezat o farfurie intoarsa peste ele si am dat vasul la cuptor, la o temperatura de 190 de grade, fara a acoperi insa vasul, vreme de doua ceasuri ... Se servesc fierbinti cu sos de iaurt cu menta si cui ii place si cu paine! La asa o bunatate mi-am cam fript si dej'tele...
Prepararea sosului: Toate ingredientele le-am pus untr-un bol si le-am amestecat bine pana am obtinut o pasta cremoasa.
Comentarii:
Ce tot aberezi cu spanac elvetian, noi suntem in ROMANIA soro !