Petitchef

Sarmalute cu sos de menta

Felul principal
4 porții
30 min
2 ore
Ușor

Ingrediente

4

Ingrediente sarmalute:

Ingrediente sos de menta:

Preparare

  • Prepararea sarmalutelor:
    Am tocat marunt ceapa si am asezat-o intr-un bol. Peste ceapa am pus carnea, ierburile tocate, sosul de rosii, 1 lingura de sare si 1 lingurita de piper, proaspat macinat. Am amestecat bine toate ingredientele cu mana.
    Intr-un vas am pus apa la fiert, cand a inceput sa dea in clocot am luat, pe rand, cate o frunza de spanc si am imbaiat-o cateva secunde, atat cat sa se inmoaie putin. Am asezat frunza de spanac pe un fund de lemn, i-am indepartat codita. Cu dosul de fund al unui cutitas am presat nervurile pronuntate ale frunzei, pentru a face mai usoara plierea ei.
    In mijlocul frunzei am pus putin din amestecul de carne si am rulat sarmaluta....
    Am repetat aceeasi pasi cu restul de frunze pana ce am terminat tot amestecul...in total 35 de sarmalute...
    Pe fundul unui vas adanc am asezat 4 frunze de spanac si mai apoi toate sarmalutele, in straturi ....
    Optional, intre straturi se poate turna si putin ulei.
    Am turnat apa peste sarmalute, cat sa le acopere. Am asezat o farfurie intoarsa peste ele si am dat vasul la cuptor, la o temperatura de 190 de grade, fara a acoperi insa vasul, vreme de doua ceasuri ...
    Se servesc fierbinti cu sos de iaurt cu menta si cui ii place si cu paine!
    La asa o bunatate mi-am cam fript si dej'tele...

    Prepararea sosului:
    Toate ingredientele le-am pus untr-un bol si le-am amestecat bine pana am obtinut o pasta cremoasa.


Poze

Sarmalute cu sos de menta
Sarmalute cu sos de menta - poza 2
Sarmalute cu sos de menta - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

nina46
nina46, 07/01/2012

Ce tot aberezi cu spanac elvetian, noi suntem in ROMANIA soro !

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Supa rece de mazare cu menta
Supa rece de mazare cu menta
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Cuburi de gheata cu fructe de padure si menta
Cuburi de gheata cu fructe de padure si menta
4 porții
2 h 5 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Apă aromată cu castraveți, lime, mentă și ghimbir
Apă aromată cu castraveți, lime, mentă și ghimbir
4 porții
4 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

From „Salsa” with love! From „Salsa” with love! Romesco - sos spaniol de ardei rosii Romesco - sos spaniol de ardei rosii Sriracha sos – sosul de ardei chili Sriracha sos – sosul de ardei chili

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează