1. Puneti ceapa tocata intr-o tigaie la foc mediu cu uleiul, pana sa se inmoaie putin, iar apoi adaugati spanacul decongelat 2. Adaugati sare si piper dupa gust. 3. Lasati tigaia pe foc cca15 minute la foc mediu, pentru ca umplutura sa ramana aproape uscata. La sfarsit adaugati mararul taiat marunt. 4. Separat se rade branza, se adauga smantana si ouale si se amesteca bine. 5. Cand spanacul s-a racit putin, se amesteca cu branza. 6. Luati o tava si puneti putin unt in ea ca sa nu se lipeasca coca pe tava. 7. Ungeti foile cu unt topit si asezati-le una peste alta, astfel incat marginile foilor sa depaseasca tava. Se repeta operatiunea pana cand se suprapun 4-5 foi de foietaj. 8. Adaugati umplutura de spanac peste foile deja puse si cu ajutorul unei linguri se intinde bine compozitia de spanac, insistand asupra colturilor tavii. 9. Se repeta operatiunea cu inca un nivel de 4-5 foi de aluat peste umplutura de spanac si nu uitati ca foile sa le ungeti cu unt topi, cu exceptia celei de deasupra. Eu am uns pe deasupra cu ou si am presarat parmesan. 10. Se pune spanakopita in cuptor la foc mediu 325 grade Fahrenheit pentru cca 40 de minute.
Comentarii (50):
Delicioasa!
Foarte buna!
Intr-adevar excelenta; eu am mai adaugat branza si patrunjel tocat si a iesit de fiecare data o bunatate de placinta, foarte apreciata de cei din jur
Foarte buna!
Aceasta placinta se face cu foi pentru placinta , nu cu foietaj. La cate grade este cuptorul ? La noi se folosesc gradele Celsius!!!!
Delicioasa!!! multumim
F.buna,un deliciu
Excelent!!!
Spersa fie buna
Este o reteta tentanta,am sa o incerc maine