Se zdrentuiesc fara mila: Acum e momentul pentru a va rezolva vechile rafuieli, ramase nerezolvate bineinteles, la nivel mental.
Se bat ouale cu zahar; se adauga ulei, iaurt, zahar vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se adauga esenta de rom si se amesteca totul bine.
Se pun zdrentele foilor de placinta si se omogenizeaza. Se toarna compozitia intr-un vas termorezistent.
Se da prajitura la cuptor cca. 35-40 de minute pana se rumeneste, la foc potrivit. Intre timp se prepara siropul de zahar ars: ardeti pe foc foarte mic 6, 7 linguri de zahar.
Cand incepe sa se caramelizeze adaugati trei pahare mari de apa. Lasati sa se topeasca caramelul si fierbeti pana scade putin.
Siropul se pune peste prajitura cat inca e calda. Nu va grabiti, siropul se va absorbi incet, incet pe masura ce-l turnati.
E rapida, nu e scumpa, e excelenta cand nu prea ai bani si inspiratie. Vara e minunata, e racoroasa, mai ales in varianta cu lamaie. Pierdusem reteta, ma bucur ca am regasit-o.
Comentarii (46):
Este ffff buna
Ffffffffff buna si usoara ,poate un pic mai putin zahar ...
Excelenta!
Super
Eu prfer versiunea cu sirop de lamaie, mai ales vara. Multumesc pentru reteta
Miha
Delicios
Excelenta,,usor de preparat si foa
rte buna,,,merita sa incercati,,
Buuuuuuuuuuuuun
Comentariul tău:Foarte buna
E rapida, nu e scumpa, e excelenta cand nu prea ai bani si inspiratie. Vara e minunata, e racoroasa, mai ales in varianta cu lamaie. Pierdusem reteta, ma bucur ca am regasit-o.