Petitchef

Prajitura Albinita -cu foi de zahar ars

Desert
8 porții
30 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Pt crema:

Pt bezea:

Preparare

  • 200 g de zahar se pun intr-o craticioara perfect uscata si se caramelizeaza, se stinge cu apa, se mai tine pe foc pana se dizolva tot zaharul si se da deoparte sa se raceasca.
  • Separat intr-o oala mai mare de 2,5 -3 litri se amesteca bine galbenusurile cu zaharul ramas(300g), uleiul si bicarbonatul, apoi se adauga siropul de zahara ars caldut, se amesteca bine si pune foc pana da un clocot.
  • Se lasa compozitia la racit apoi se adauga faina si se framanta un aluat potrivit de moale ce nu lipeste.
  • Se lasa la odihnit 10 minute, apoi aluatul se imparte in patru parti din fiecare parte se va coace cate o foaie pe dosul tavi unsa bine cu ulei si tapetata cu faina a folosit tava mare de 28/38 cm.
  • Budinca se amesteca cu zaharul si laptele rece, se da pe foc amestecand continuu pana se ingroasa si se lasa la racit, apoi se mixeaza cu untul sau margarina, se adauga esenta de vanilie.
  • Pt asamblare:
    Se umplu primele doua foi cu crema a treia foaie se unge cu gem si se aseaza cu parte unsa peste crema, se pune restul de crema. Se aseaza o greutate pe foi pentru a le presa usor. intre timp se pregateste bezeaua.
  • Se bat spuma albusurile cu zeama de lamaie, cand s-a format o spuma tare se adauga treptat zaharul si se pune vasul pe baie de aburi. Cand s-a intarit bine si nu mai curge de pe tel se intinde peste prajitura se poate rade ciocolata se taie a doua sau chiar a treia zi cand s-au inmuita bine foile.


Poze

Prajitura Albinita -cu foi de zahar ars
Prajitura Albinita -cu foi de zahar ars - poza 2
Prajitura Albinita -cu foi de zahar ars - poza 3
Prajitura Albinita -cu foi de zahar ars - poza 4

Întrebări:




Comentarii (19):

anonimchef, 04/01/2018

Excelent

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/11/2013

Super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/09/2013

Cele mai bune excelete retete si prajiturile ies foarte bune

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/12/2013

Buna

(0) (0) Abuz
12/12/2013

Mai mult decit EXCELENT

(0) (0) Abuz
25/08/2013

E buna

(0) (0) Abuz
01/05/2013

Super

(0) (0) Abuz
30/04/2013

Cam cata apa se pune peste zahar

(0) (0) Abuz
11/04/2013

Cred ca este foarte buna nam incercato inca

(0) (0) Abuz
05/04/2013

Oarte buna

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1 h 20 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prăjitură cu ciocolata și dovleac
Prăjitură cu ciocolata și dovleac
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura bundt cu morcovi
Prajitura bundt cu morcovi
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Crema catalana - verisoara cremei de zahar ars Crema catalana - verisoara cremei de zahar ars „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează