200 g de zahar se pun intr-o craticioara perfect uscata si se caramelizeaza, se stinge cu apa, se mai tine pe foc pana se dizolva tot zaharul si se da deoparte sa se raceasca.
Separat intr-o oala mai mare de 2,5 -3 litri se amesteca bine galbenusurile cu zaharul ramas(300g), uleiul si bicarbonatul, apoi se adauga siropul de zahara ars caldut, se amesteca bine si pune foc pana da un clocot.
Se lasa compozitia la racit apoi se adauga faina si se framanta un aluat potrivit de moale ce nu lipeste.
Se lasa la odihnit 10 minute, apoi aluatul se imparte in patru parti din fiecare parte se va coace cate o foaie pe dosul tavi unsa bine cu ulei si tapetata cu faina a folosit tava mare de 28/38 cm.
Budinca se amesteca cu zaharul si laptele rece, se da pe foc amestecand continuu pana se ingroasa si se lasa la racit, apoi se mixeaza cu untul sau margarina, se adauga esenta de vanilie.
Pt asamblare: Se umplu primele doua foi cu crema a treia foaie se unge cu gem si se aseaza cu parte unsa peste crema, se pune restul de crema. Se aseaza o greutate pe foi pentru a le presa usor. intre timp se pregateste bezeaua.
Se bat spuma albusurile cu zeama de lamaie, cand s-a format o spuma tare se adauga treptat zaharul si se pune vasul pe baie de aburi. Cand s-a intarit bine si nu mai curge de pe tel se intinde peste prajitura se poate rade ciocolata se taie a doua sau chiar a treia zi cand s-au inmuita bine foile.
Comentarii (19):
Excelent
Super
Cele mai bune excelete retete si prajiturile ies foarte bune
Buna
Mai mult decit EXCELENT
E buna
Super
Cam cata apa se pune peste zahar
Cred ca este foarte buna nam incercato inca
Oarte buna