Prajitura albinita

Desert
Dificil
1 h 30 m

Ingrediente

8

Preparare

Preparare1 oră
Gătire30 min
  • Crema: Amestecam faina cu zaharul, laptele il punem pe foc, cand este pe punctul de a fierbe, turnam in fir subtire peste faina si zahar si amestecam in continuu... punem cratita pe foc si lasam pana ce se ingroasa, punem o folie deasupra sa nu faca pojghita, lasam la racit... mixam untul cu vanilia apoi adaugam rand pe rand crema de lapte, lasam deoparte...
    Foi:
    Amestecam oul cu zaharul si praful de sare pe abur, adaugam mierea, coaja de lamaie, uleiul, untul si laptele, amestecam pana ce se ingroasa apoi adaugam bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, amestacam luam de pe abur si adaugam faina...se rastoarna pe masa de lucru si se pune atata faina ca sa fie un aluat bun de lucrat... se fac 4 foi pe care eu le-am intins direct pe hartia de copt, este mult mai usor si se coc pana ce devin putim maronii la culoare... se pune o foaie , jumatate de crema , foaie, dulceata de prune, foaie , crema si foaie... deasupra pudram cu zahar si lasam pana a 2-a zi cand vor fi moi foile, sa se poata portiona... ENJOY!!!!!

Punctează această reţetă

zilahi adelaZilahi adela

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 3

anonymous

Foarte buna o ador

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Delicioasa

abuz

anonymous

Imi place la nebunie

abuz

anonymous

Deja salivez.....abia astept sa o incerc

abuz

anonymous

Delicios

abuz

anonymous

F F F.BUNA !

abuz

anonymous

Foaret bun si aspectuos

abuz

anonymous

Mmmmmm preferata mea super buna

abuz

anonymous

Foarte bun

abuz

anonymous

Foarte bun

abuz
  • pagina 1 / 3