Prajitura mimoza
Ingrediente
4
Preparare
Preparare30 min
Gătire30 min
- Pentru foi se pun la fiert (la bain-marie) 50g margarina (unt), 1 ou, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 150g zahar, scortisoara; se amesteca timp de 8 minute.Se adauga o cana de faina, se amesteca se da la racorit dupa care se adauga restul de faina. Din aluat se intind 4 foi, subtiri si se coc la foc potrivit, pe dosul tavii.
- Cand foile incep sa se rumeneasca usor pe margini se scot din cuptor.Pentru crema se fierbe restul de lapte, se pun in ploaie cele 3 linguri de gris. Se amesteca, se da la racorit. Margarina (untul) se freaca cu 150g zahar, se adauga treptat grisul, si putina zeama de lamaie, esenta de vanilie.
- Foile din mijloc se ung cu gem , cele din margini cu crema de gris. Se pune deasupra foilor un fund de lemn; se taie a doua zi. nu mai glazurat prajitura, sevit-o ca atare. Iar pentru foi folosit cantitati mai mari, adica pus 2 oua, 8 linguri lapte, etc, faina pus cat sa-mi iasa un aluat din care sa se poata intinde foi.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!
Punctează această reţetă