Prajitura alba ca zapada
Ingrediente
4
Preparare
Preparare1 oră
Gătire30 min
- Se pune 30 gr unt cu un ou,150 gr zahar,3 linguri miere,4 linguri lapte intr-o cratita pe bain-marie(deasupra unei alte cratiti in care clocoteste apa) si se amesteca pana se topeste si se omogenizeaza totul.
- Se da jos de pe foc,se adauga faina si amoniacul stins cu o lingurita de otet si se amesteca pana iese un aluat ce se poate intinde.Se imparte aluatul in trei si se intind trei foi cat mai subtiri(vor mai creste la copt)
- Se coc foile pe dosul unei tavi,la foc iute. Atentie cand le intoarce-ti pe partea cealalta deoarece sunt foarte fragile si se pot rupe usor.Daca totusi s-a rup una, o puteti folosi asa,si cand asamblati prajitura o puneti la mijloc.
- Laptele ramas se fierbe impreuna cu pliculetul de zahar vanilat si cana d egris, mestecand continuu ca sa nu faca cocoloase.Se lasa sa se raceasca.
Se freaca untul cu 100 gr de zahar pudra pana se face spuma.Dupa ce s-a racit grisul se amesteca cu compozitia de unt apoi se adauga zeama de la o lamaie si se amesteca bine pana se omogenizeaza. - Se umplu foile cu crema si se dau la frigider pana a doua zi.Se face glazura astfel:se topeste ciocolata impreuna cu o lingura de unt la bain-marie,apoi se intinde uniform deasupra prajiturii si se lasa sa se raceasca.
- Dupa ce s-a racit se taie romburi cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit,care s esterge dupa fiecare bucata taiata.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Am gatit aceasta reteta
am gătit această rețetă
anonymous
Sigur o sa o incerc
anonymous
F buna
anonymous
Super
anonymous
Foaret buna
anonymous
Este o prajitura simpatica
anonymous
Foarte bun?!
Punctează această reţetă