Prajitura alba ca zapada

Desert
Foarte ușor
1 h 30 m

Ingrediente

4

Preparare

Preparare1 oră
Gătire30 min
  • Se pune 30 gr unt cu un ou,150 gr zahar,3 linguri miere,4 linguri lapte intr-o cratita pe bain-marie(deasupra unei alte cratiti in care clocoteste apa) si se amesteca pana se topeste si se omogenizeaza totul.
  • Se da jos de pe foc,se adauga faina si amoniacul stins cu o lingurita de otet si se amesteca pana iese un aluat ce se poate intinde.Se imparte aluatul in trei si se intind trei foi cat mai subtiri(vor mai creste la copt)
  • Se coc foile pe dosul unei tavi,la foc iute. Atentie cand le intoarce-ti pe partea cealalta deoarece sunt foarte fragile si se pot rupe usor.Daca totusi s-a rup una, o puteti folosi asa,si cand asamblati prajitura o puneti la mijloc.
  • Laptele ramas se fierbe impreuna cu pliculetul de zahar vanilat si cana d egris, mestecand continuu ca sa nu faca cocoloase.Se lasa sa se raceasca.
    Se freaca untul cu 100 gr de zahar pudra pana se face spuma.Dupa ce s-a racit grisul se amesteca cu compozitia de unt apoi se adauga zeama de la o lamaie si se amesteca bine pana se omogenizeaza.
  • Se umplu foile cu crema si se dau la frigider pana a doua zi.Se face glazura astfel:se topeste ciocolata impreuna cu o lingura de unt la bain-marie,apoi se intinde uniform deasupra prajiturii si se lasa sa se raceasca.
  • Dupa ce s-a racit se taie romburi cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit,care s esterge dupa fiecare bucata taiata.

Punctează această reţetă

vio_dreamsVio_dreams

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Am gatit aceasta reteta

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Sigur o sa o incerc

abuz

anonymous

F buna

abuz

anonymous

Super

abuz

anonymous

Foaret buna

abuz

anonymous

Este o prajitura simpatica

abuz

anonymous

Foarte bun?!

abuz