Va voi spune cum sa o faceti in ordinea in care facut. facut intai foile apoi decorul, ca sa aiba timp sa se intareasca, apoi crema de unt, care nu mi-a placut si pe care transformat-o in crema de oua, si la sfarsit spuma de ciocolata alba. Apropo de ciocolata folositi doar ciocolata Primola si in nici un caz Milka, nu la prajituri.
Biscuitii- foile: Preincalziti cuptorul la 200 C. Pregatiti tavile (3 tavi identice ca marime): ungeti cu unt tava, puneti peste o hartie de copt pe care o ungeti si pe aceasta cu unt si o tapetati cu faina. Daca nu aveti tavi suficiente e preferabil sa impartiti cantitatile de la biscuiti in 3 si sa le faceti pe rand.
Amestecati bine migdalele cu 135 g de zahar, dupa care. cu ajutorul mixerului, amestecati la puterea maxima oule intregi, unul cate unul . Amestecul ar trebui sa aiba culoarea galben pal. Bateti albusurile tare iar apoi adaugati restul de zahar continand sa le bateti pana se dizolva zaharul.
Cerneti faina peste amestecul cu migdale, amestecand pana se incorporeaza. Peste acest amestec incorporati, in doua ture. Amestecati si untul topit, avand grija sa se incorporeze bine. Turnati amestecul cam de 0,5 cm inaltime in tavile pregatite. Coaceti la 200 C timp de 10 minute. Cand scoateti tava din cuptor mai lasati sa se raceasca foaia in tava inca 10 minute. Dupa ce sunt racite foile se pot pastra cateva zile cu hartie de copt intre ele.
Decorul de ciocolata: Rupeti bucati ciocolata si puneti-o intr-un bol deasupra unui vas cu apa care fierbe incet (bain marie), ca sa se topeasca. Dupa ce s-a topit, puneti ciocolata intr-o punga de ornat (sau o punga obisnuita mai rezistenta), taiati-o ff fin in colt si faceti note muzicale (vezi poze mai jos). Cel mai bine e sa le faceti pe o hartie de copt, si sa exersati inaine cu un pix. Lasati sa se intareasca peste noapte.
Sirop: Amestecati zaharul, apa si mierea intr-o tigaie. Fierbeti amestecul timp de 5 minute. Luati de pe foc si adaugati lichiorul. Puneti deoparte. Crema de unt/oua: Precum spuneam crema originala era una de unt pe care transformat-o crema de patiserie la care in loc de frisca batuta am inlocuit-o cu crema de unt. Asa ca iata intai crema de unt si apoi "transformarea".